vožnja u pijanom stanju

Justin Timberlake ipak priznao da je kriv: Evo koliku je kaznu dobio

13.09.2024 u 20:53

Bionic
Reading

Justin Timberlake izjasnio se krivim za vožnju u pijanom stanju nakon uhićenja u lipnju. Uz to, pozvao je javnost da u slučaju konzumacije alkohola 'nazovu prijatelja ili pozovu Uber', umjesto da slijede njegov primjer

Justin Timberlake priznao je krivnju za vožnju pod utjecajem alkohola i nagodio se s tužiteljima iz okruga Suffolk u New Yorku u vezi s incidentom koji se dogodio ranije ove godine, donosi CNN.

Nkadašnja zvijezda NSYNC-a, 43-godišnji Justin Timberlake uhićen je u lipnju nakon što ga je policija zaustavila jer se nije zaustavio na znaku stop dok je vozio u Long Islandu. Sada se 43-godišnjak se u petak osobno pojavio na sudu Sag Harbor Village u Hamptonsu, u državi New York, kako bi se izjasnio o novoj optužbi.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Novčana kazna i društveno koristan rad

Sudac Carl Irace izrekao mu je kaznu od 25 do 40 sati društveno korisnog rada uz obvezu da objavi poruku o javnoj sigurnosti. Osim toga, Timberlakeu je određena novčana kazna od 500 dolara.

Društveno koristan rad može obavljati u neprofitnoj organizaciji po vlastitom izboru, a mora ga dovršiti u roku od godinu dana. Kada ga je sudac upitao prihvaća li ove uvjete, Timberlake je odgovorio: 'Bit će mi čast.'

Na sudu nije odgovarao na novinarska pitanja, ali pozvao je javnost da u slučaju konzumacije alkohola 'nazovu prijatelja ili pozovu Uber', a ne da sjedaju za volan.

U kolovozu rekao da nije kriv

Tijekom posljednjeg saslušanja u kolovozu Timberlake je rekao da nije kriv za vožnju u pijanom stanju, što je prekršaj koji ga je u slučaju osude mogao koštati godine dana zatvora i novčane kazne do 2500 dolara.

Timberlake je zaustavljen je 18. lipnja u gradu Sag Harboru, oko 160 kilometara istočno od New Yorka, nakon što je policija primijetila da se njegov BMW nije zaustavio na znaku stop i da nije bio unutar prometne trake. Policajac koji je zaustavio pjevača rekao je da nije bio u stanju voziti. 'Oči su mu bile krvave i staklene, iz daha mu se širio jak miris alkohola, nije se mogao usredotočiti, usporeno je govorio, nesigurno hodao i loše je prošao sve standardne testove za provjeru trijeznosti', stoji u policijskom izvješću.

  • +6
Justin Timberlake Izvor: Profimedia / Autor: - / INSTAR Images / Profimedia

U kolovozu je sudac Carl Irace naredio je da se Timberlakeu oduzme vozačka dozvola, a pjevačev odvjetnik Edward Burke rekao je novinarima da će to trajati dok traje slučaj. Burke je tada ponovno inzistirao na tome da izvođač nije bio pijan te da je popio samo jedan martini prije nego što je zaustavljen. Sada se pak Timberlake izjasnio krivim te priznao vožnju u pijanom stanju.