VLADAR I ZAVODNIK

Kakav je ljubavnik bio Sulejman Veličanstveni?

05.12.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Iako je imao samo jednu službenu ženu, koja je bila vrlo egzotičan izbor za vladara Otomanskog Carstva, Sulejman je nadohvat ruke imao čak 300 ropkinja u svom haremu

Vladar Osmanskog Carstva od 1520. do 1566. godine, Sulejman Veličanstveni navodno je bio odličan ljubavnik, a tome pridonosi legenda da je vodio ljubav najmanje dva do pet puta dnevno.

Iako svi misle da je to samo mit, dokazi govore u prilog tezi da je Sulejman bio sjajan ljubavnik te odličan ratnik.

Unatoč svojoj strastvenoj ljubavi s Hurem, ropkinjom koja je postala njegova zakonita žena, navodno je na dnevnoj bazi posjećivao harem. Kad nije bio na ratištu, tamo je provodio dane.

Kako bi zadovoljio sve te žene, morao je imati ne samo snažan libido, nego i biti u sjajnoj psihofizičkoj formi.

Prema literaturi koja je napisana o njemu, kao i prema narodnoj predaji s koljena na koljeno na području gdje su jednom vladali Turci, Sulejman je bio u odličnoj formi jer je svakodnevno jahao i vježbao mačevanje, a ostatak dana provodio u haremu ili na ratištu.

Jeo je biranu hranu s puno pistacija i meda, a navodno je netom prije ulaska u harem jeo specijalan med od čak 41 ljekovite biljke.

Recept se čuvao u strogoj tajnosti, a liječnik koji ga je spravio nije ga nikome smio odati jer bi to za njega značilo smrt.

Sličan med se proizvodi i danas, ali legenda kaže da je originalni recept otišao sa Sulejmanom u grob.

Hurem je u svojim pismima hvalila Sulejmanove ljubavničke pothvate te govorila da rado isprobava nove položaje iz knjige 'Mirisni vrt', arapskog seksualnog vodiča iz 15. stoljeća.

Njegova omiljena poza bila je doc-al-arz: muškarac sjedi na rubu kreveta, žena sjedi u njegovom krilu okrenuta njemu te je nogama opasala njegov struk.

Takav položaj više odgovara ženama, a za dobrog ljubavnika kao što je Sulejman to je bilo daleko najvažnije.