zanimljiva slastica

Karmela Vukov Colić ima zanimljiv recept za neobičan desert

28.05.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Humanitarna udruga Marijini obroci godinama djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta osigurava jedan kuhani obrok u danu. Kako ove godine zbog epidemije koronavirusa ne mogu organizirati svoju tradicionalnu utrku, organizirali su virtualni tjedan. U njemu sudjeluje i uvijek rado viđeno televizijsko lice koje u svom videu predstavlja recept za pohane cvjetove bazge

Osim čajeva i sirupa, od cvjetova bazge pripremaju se i gastro-delicije poput pohane bazge, koje se poslužuju u prestižnim restoranima diljem svijeta. Karmela Vukov Colić se odlučila upravo za to. Nakon što je ubrala cvjetove bazge oprala ih je i posušila, a onda napravila smjesu za palačinke ali malo gušću.

View this post on Instagram

Snimano... #delimano #fivestarlegend #ciaokarmela

A post shared by Karmela Vukov Colić (@karmela_vukov_colic) on

'Stavimo dva jaja, otprilike dvije žlice šećera, prstohvat soli. Dodamo naribanu koricu limuna da tijesto lijepo zamiriši. Doda se vanilin šećer i malo ruma, rakije ili nekog alkohola. Nakon toga doda se brašno, a zatim i mlijeko i izmijesi da se dobije glatka smjesa. Cvijeće treba uroniti u smjesu i uvaljati u vruće ulje', ispričala je Karmela u videu. Može ih se posipati sa šećerom u prahu, ali kako ona voli da imaju malo svježine limun se iscijedi i doda vanilin šećer.

'To se izmiješa i poškropi po pohanim cvjetovima', savjetuje voditeljica koja obožavam slatko peći, spravljati i jesti. Svojedobno je izjavila da je dobar desert 'kralj stola i divan začin svakom danu'.

Već je mnogima poznato kako je Karmela nakon odlaska s HRT-a na Laudato TV-u, lokalnoj komercijalnoj obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima, počela raditi emisiju 'Recepti svete Hildegarde'. Uz sto, prije više godina je pokrenula vlastiti blog Ciao Karmela, koji se od drugih gastro blogova razlikuje po tomu što donosi sadržaj na hrvatskom i engleskom jeziku, a ima i dodatne rubrike poput rubrike Uradi sam ili pak one posvećene djece te one posvećene kućnim ljubimcima.

View this post on Instagram

Na plantaži luwac kave

A post shared by Karmela Vukov Colić (@karmela_vukov_colic) on