utrka automobila

Keanu Reeves izletio sa staze i jedva izbjegao sudar, ali i - ostvario svoj san

05.10.2024 u 23:09

Bionic
Reading

Keanu Reeves ne samo da je vrlo uspješan glumac i sve poznatiji kao pjevač, već je i spreman za jednu posve novu ulogu - onu profesionalnog vozača automobilskih utrka

Slavni glumac Keanu Reeves imao je svoj debi u profesionalnim automobilističkim utrkama, i to ni više ni manje nego na kultnoj stazi Indianapolis Motor Speedway.

Glumac je poznat kao ljubitelj brzina i automobila, no malo tko je očekivao da će u 61. godini ipak ostvariti san i naći se na startu prestižne utrke. Na njoj nije razočarao, ali sve nije prošlo niti bez trenutaka strepnje.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Keanu Reeves debitirao na automobilskoj utrci

Naime, prilikom izlaza iz zavoja devet, nakon 45 minuta vožnje, izletio je sa staze u travu, no brzo se snašao te ponovno ušao u utrku i nastavio vožnju. S obzirom na to da su ovakve utrke poprilično opasne, svi su strepili da se Reeves nije ozlijedio, međutim sumnje je odagnao signalizirajući da je neozlijeđen.

Blizu sudara bio je i u prvom krugu u 14. zavoju te je na kraju završio na 25. mjestu od 35 vozača, a na start je ušao kao 31. kvalificirani.

Keanu Reeves Izvor: Profimedia / Autor: TMZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Novi start već u nedjelju

Reeves, koji ima 60 godina, natječe se u Indianapolisu u Toyotinom GR kupu, Toyotinoj spec-trkaćoj seriji i pratećoj seriji za utrku sportskih automobila Indy 8 Hour ovog vikenda.

U nedjelju ima drugu utrku, na kojoj će ponovno voziti sa suvozačem Codyjem Jonesom iz komičarske skupine 'Dude Perfect'.

MOTO GP

Znali smo da je Keanu Reeves ljubitelj brzina, ali da će na ovo mjesto povesti djevojku...

Pogledaj galeriju

Ovo mu nije prvo iskustvo u ulozi vozača jer je prethodno vozio Toyotin Grand Prix of Long Beach u utrci slavnih te osvojio turnir 2009. godine. Međutim, sada se prvi puta okušao u profesionalnoj utrci u kojoj nije razočarao.