dirljivi oproštaj

Kolinda Grabar Kitarović tuguje: 'Jako ćeš nam nedostajati'

15.10.2024 u 08:50

Bionic
Reading

Poznato je da je bivša hrvatska predsjednica ljubiteljica životinja, osobito pasa, ali je ranije objasnila da ih zbog čestih poslovnih putovanja i alergija jednog od ukućana ne može ih imati kao ljubimce. S tugom je primila vijest da je HGSS-ov potražni pas Thor uginuo

'Nježne šapice, bistre i inteligentne oči, plemenita duša... Hvala za sve spašene živote, Thor! Jako ćeš nam nedostajati', poručila je Kolinda Grabar Kitarović uz fotografiju sa psom koju je objavila na Instagramu.

Inače, Thor je bio potražni pas HGSS stanice Karlovac. Hrvatska gorska služba spašavanja na Facebooku je objavila prošle nedjelje da je uginuo. Među ostalim je sudjelovao u akciji nakon potresa u Petrinji.

Obožavala je Kiku

Prisjetimo se, bivša predsjednica je u listopadu 2018. godine, dok je obnašala mandat na Pantovčaku, udomila kujicu Kiku iz virovitičkog azila. Tijekom mandata Kika je nerijetko bila u društvu predsjednice, zajedno su se šetale po kompleksu i šumi na Pantovčaku.

U to vrijeme je govorila da od kad je Kika došla se 'osjeća opuštenije, zadovoljnije i sretnije' i 'da bi to preporučila svakom u životu', izjavila je tada. U veljači 2022. se doznalo je pas preudomljen u obitelj kod kojih je bila na čuvanju za vrijeme odsustava bivše predsjednice.

subotnji izlazak

Kolinda Grabar-Kitarović prošetala špicom u najboljem društvu

Pogledaj galeriju