NAJRUŽNIJI TRENUTAK

Kraljica Elizabeta II otkrila sve o najgorem danu u svom životu

02.10.2018 u 14:53

Bionic
Reading

U povijesti je kraljica Elizabeta Ii odavno zapisana kao najdugovječniji monarh, koja na tronu sjedi već više od 66 godina. Kroz te godine prošla je i doživjela mnogo toga, imala mnoge lijepe, ali i ružne trenutke, a sada je otkrila i koji je u njezinom životu najgori dan u njezinu životu

Prema pisanju britanskog Expressa, o svemu je progovorio Andrew Parker Bowles, bivši suprug Camille Parker, danas supruge budućeg kralja, princa Charlesa. Upravo on otkrio je kako se kraljica Elizabeta II i dan danas s jezom prisjeća bombaških napada na London, koji su se dogodili 1982. godine.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A sve je počelo 20. srpnja 1982. godine kada su nasljednici terorističke organizacije IRA detonirali dvije bombe tijekom vojne ceremonije u Londonu. Prva bomba eksplodirala je u Hyde Parku, a druga u Regent Parku i kao posljedicu odnijele čak 11 ljudskih žrtava.

Sam događaj ostavio je dubok utjecaj na kraljicu. 'Rekla mi je: 'Ovo je najgori dan umom životu'', otkrio je Andrew Parker Bowles, koji je bio zadužen tog dana za konjicu.

'Bio je divan sunčan dan kada smo začuli prvu eksploziju. Netko je rekao kako je aktivirana bomba. Potrčali smo do mjesta gdje se uzdizao dim. Prvi konj kojeg sam vidio bio je Sefton s ogromnom krvavom rupom u tijelu, no uspio se izvući', prisjetio se dodavši kako je Sefton preživio, no sedmero drugih konja nije.