PRINCEZA ANNE

Ona je jedina članica kraljevske obitelji koja se ne rukuje s drugima

27.09.2018 u 06:46

Bionic
Reading

Obožavatelji britanske kraljevske obitelji s nestrpljenjem iščekuju 1. listopada, kada će svjetlo dana ugledati novi dokumentarni film pod nazivom 'Queen of the World'. Kao i kod svake dobre priče, i ovdje je PR itekako dobro odrađen, pa se svakih nekoliko dana u javnost pušta pojedina zanimljivost iz filma

Uoči emitiranja dokumentarnog filma 'Queen of the World', čija je premijera najavljena za 1. listopada, doznali su se mnogi javnosti još uvijek nepoznati detalji o kraljevskoj obitelji. Tako je mnoge iznenadio podatak kako sestri kraljice Elizabete II., princezi Margaret, nije bilo omogućeno jednako obrazovanje zato da ne bi bila prijetnja budućoj vladarici Velike Britanije.

Ono što je ovaj novi HBO-ov dokumentarac otkrio je i razlika između pojedinih članova obitelji - odnosno pravila kojih se ne pridržavaju svi - kao i izuzeci u obnašanju dužnosti.

  • +6
Kraljevska obitelj u kočijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na čuđenje mnogih, ali i za razliku od mlađih članova kraljevske obitelji, kraljičina kći, 68-godišnja princeza Anne, jedina je koja se tijekom službenih događanja ne rukuje s drugima i to iz jednog jedinog razloga - jer se drži tradicije.

'Nikada se nismo rukovali', izjavila je u dokumentarnom filmu princeza Anne i dodala smijući se: 'Teorija je ta da se ne možeš rukovati sa svima, stoga ni ne započinji. Ja se i dalje toga držim, no primijetila sam da su ostali odavno odbacili tu tradiciju.'

Na početku tog dijela dokumentarnog filma narator pojašnjava kako je to bilo ranijih godina u monarhiji, kada je javnost imala priliku vidjeti djelić kraljevskog glamura i biti u blizini članova obitelji tek kada bi se provezli pored okupljenih masa. 70-ih godina sve se promijenilo jer je kraljica odlučila približiti se svom narodu.

  • +3
Princeza Anne Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iz tog razloga odlučila je izaći iz automobila ili kočija i prošetati uz okupljeno mnoštvo kako bi ih pozdravila. Kako je sama princeza Anne rekla, danas je jako teško komunicirati s okupljenima ponajviše zbog napretka tehnologije, a svatko tko se zatekao u blizini pojedinog člana kraljevske obitelji želi i dokumentirati to kako bi se mogao hvaliti.

'Teško je kada svi izvade mobitele, ali kada izvade iPade, ne vidiš im ni glavu. Ponekad ni ne vidiš s kime razgovaraš. Ja se ne ustručavam reći ljudima da to sklone kako bi me priupitali nešto. Postalo je zaista čudno, jer ljudi očito moraju imati fotografiju s određenog događanja kako bi valjda zaista bili sigurni da su bili tamo prisutni', rekla je princeza Anne.