PRIVATNA CEREMONIJA

Legendarni Alain Delon pokopan na svom imanju u Francuskoj

25.08.2024 u 10:02

Bionic
Reading

Filmska zvijezda Alain Delon pokopan je u subotu na privatnoj ceremoniji na svom imanju u Francuskoj, prenijeli su francuski mediji

Alain Delon, koji je umro u dobi od 88 godina, tražio je da njegov sprovod bude privatan.

Deseci obožavatelja okupili su se kako bi odali počast ispred njegovog imanja od 120 hektara u Douchyju, jugoistočno od Pariza, gdje je pokopan na ceremoniji kojoj je nazočilo oko 50 ožalošćenih.

  • +2
Obožavatelji na francuskom imanju Alaina Delona Izvor: Profimedia / Autor: Poitout Florian/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sprovodu su prisustvovala njegova djeca, rodbina i bliski prijatelji dok su obožavatelji tugovali ispred vrata njegovog seoskog imanja gdje je pokopan kraj svojih voljenih pasa.

Inače, glumac je dao sagraditi kapelicu na groblju s ostacima 35 njegovih pasa u blizini svoje kuće, La Brûlerie, 85 milja jugoistočno od Pariza, koju je kupio ranih 1970-ih.

88-godišnja zvijezda klasika kao što je 'Samouraj' nekoć opisivana kao 'europski James Dean', umro je prošle nedjelje.

Francuska policija postavila je blokade na ceste u blizini imanja u selu Douchy, a zračni prostor iznad njih također je bio zatvoren cijeli vikend.

Pedesetak ožalošćenih kojima je bilo dopušteno ući u privatnu kapelu imanja morali su ostaviti svoje mobilne telefone ispred vrata kako bi se osigurala privatnost.