bizaran zahtjev

Obitelj Alaina Delona odbila mu ispuniti posljednju želju: Bit će sahranjen sam

22.08.2024 u 08:56

Bionic
Reading

Sprovod ikone francuske kinematografije Alaina Delona, preminulog u nedjelju u dobi od 88 godina, održat će se u subotu na njegovom posjedu. Slavni glumac poželio je da se nakon njegove smrti uz njega nađe i njegov pas

Alain Delon nakon smrti htio je biti pokopan na groblju njegove kuće u selu Douchy u Loiretu uz svog deset godina starog kućnog ljubimca Louba, Belgijskog ovčara Malinoisa.

Volio ga kao dijete

Tu je informaciju podijelio 2018. za jedan pariški magazin kada je izjavio da želi biti pokopan sa svojim posljednjim psom kojeg je volio 'kao vlastito dijete'. 'Želim biti pokopan sa svojim psima. Ništa drugo me ne zanima, samo želim biti s njima. Oni su jedini koji su me voljeli bezuvjetno, uvijek su bili uz mene ne tražeći ništa zauzvrat', rekao je.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Ipak, želja mu neće biti ispunjena. Francuski aktivisti za prava životinja žestoko su osudili njegovu želju da eutanizira i pokopa svojega psa koji je još zdrav. 'Život životinje ne bi trebao ovisiti o životu čovjeka. Bili bismo sretni kada bi umjesto toga psa preuzeli i pronašli mu novu obitelj', poručili su iz udruge za prava životinja SPA.

Alain Delon Izvor: Profimedia / Autor: Titanus - Societe Nouvelle Pathe / Christophel Collection / Profimedia

Njegova kći Anouchka potvrdila je da Loubo ostaje živjeti s njihovom obitelji. Inače, glumac je dao sagraditi kapelicu na groblju s ostacima 35 njegovih pasa u blizini svoje kuće, La Brûlerie, 85 milja jugoistočno od Pariza, koju je kupio ranih 1970-ih.