SLAVNI glumac

Francuska se oprašta od filmske legende Alaina Delona: Želio je biti pokopan u blizini svojih pasa

19.08.2024 u 09:18

Bionic
Reading

Dok iz cijelog svijeta stižu počasti filmskoj legendi Alainu Delonu, koji je umro u noći na nedjelju u dobi od 88 godina, Francuska se oproštala od jedne od svojih najvećih zvijezda

Nije planirano nacionalno odavanje počasti, jer je Alain Delon jasno dao do znanja da ga ne želi. Rekao je da želi biti pokopan u blizini svojih pasa na svom posjedu u Douchyju u središnjoj Francuskoj, gdje je i umro.

Već se bio počeo raspitivati kod ​​tamošnjih vlasti za tu mogućnost, rekao je za AFP Christophe Hurault, podprefekt Loireta. Prefektura je 'dala svoju načelnu suglasnost'. Uz ogradu njegova imanja poklonici su ostavljali cvijeće.

Njegovo troje djece, Anthony, Anouchka i Alain-Fabien, koji su se mjesecima žestoko svađali oko njegova liječenja, bili su jedinstveni u nedjelju kada su objavili očevu smrt.

Alain Delon Izvor: Profimedia / Autor: Titanus - Societe Nouvelle Pathe / Christophel Collection / Profimedia

Sada moraju organizirati sprovod filmske ikone i odlučiti hoće li ga ograničiti na užu obitelj ili ga proširiti na filmski svijet.

Posljednja živuća legenda

Delon je, naravno, dominirao naslovnicama francuskih novina u ponedjeljak, a mnoge od njih su objavile portrete glumca u najboljim godinama na cijelim stranicama. Njegove izvedbe u nekim od najvećih filmova 1960-ih i 70-ih bile su naširoko hvaljene, a njegovu karizmu na ekranu nemoguće je zanemariti. Bio je jedna od posljednjih živućih legendi zlatne ere francuske kinematografije 1960-ih. Druga zvijezda 60-ih Brigitte Bardot (89) rekla je za AFP da Delon 'ostavlja golemu prazninu koju ništa, nitko, ne može ispuniti'.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nazvao ga je 'francuskim spomenikom' koji je 'igrao legendarne uloge'.