ZAROBIO SRCA GLEDATELJA

Ljepotan iz turske serije 'Divlje srce': 'Ne slušam ništa osim srca'

29.06.2024 u 07:31

Bionic
Reading

Ovo ljeto bit će u znaku turskih uspješnica koje su osvojile svijet. Jedna od njih krenula je početkom mjeseca i zarobila srca gledatelja pričom o hrabrosti, prijateljstvu te borbi za opstanak i bolje sutra. U glavnoj ulozi je Halit Ozgur Sari, glumac za kojeg se otimaju produkcijske kuće, a domaća publika ga je upoznala kao Kadira u seriji 'Snaga obitelji'

U jednoj od najpopularnijih emotivnih i napetih turskih drama, 'Divlje srce', koja se emitira u više od 40 zemalja, šarmantni Halit Ozgur Sari tumači ulogu Jamana Alija. Studirao je ekonomiju, bavio se i modelingom, no prevagnula je ljubav prema glumi, pa je karijeru započeo 2018. u seriji 'Diriliş Ertuğrul'. Iza njega su danas brojni hvaljeni projekti.

Kada je pročitao scenarij serije 'Divlje srce', bio je siguran da će to biti pravo emotivno remek-djelo. O njoj, svojoj nepresušnoj energiji i svom omiljenom mjestu na kojem je boravio govorio je za turski Now TV.

Kakve su prve reakcije koje ste dobili na seriju?

Reakcije koje sam dobio i čuo vrlo su pozitivne i vrlo motivirajuće. Jako sam sretan što se trud koji ulažemo u svoj posao tako lijepo odražava.

Što nam želite reći o seriji? Što mislite, kakva serija očekuje naše gledatelje?

Gledatelje očekuje projekt u kojem nije riječ o putu, nego o putovanju. I mogu reći da mi je taj način pripovijedanja vrlo vrijedan.

Kad je riječ o vašoj perspektivi - što vas je nagnalo na odluku da ćete sudjelovati u tom projektu?

Nakon što sam pročitao scenarij, pomislio sam: 'To je to.' Zvuči kao klišej, ali istina je. Rekao sam: 'Neka bude ovo pa što bude, bit će.' Ovaj mi projekt djeluje poput profesionalnog ciklusa karme. Naravno da ima i drugih elemenata. Energija, moj lik, način na koji je projekt postavljen, scenarij i, što je najvažnije, redatelj. Redatelj s kojim radimo jest sjajan.

U seriji glumite lik Jamana. On ima vrlo zanimljivu i tešku životnu priču. Život mu je zapravo puno toga oduzeo. S druge strane, teškoće s kojima se susreo na ulici nisu mu zatrovale srce. Naprotiv, čini se da su ga ojačale. Kako biste vi opisali Jamana?

Tko ima čisto srce, ima i čist put. Jamanovo je srce ostalo čisto. Zapravo ste sami odgovorili na to pitanje. Jaman je izravan dečko, tvrdoglav, pun uvjerenja i osjećajan...

Jaman svoju snagu crpi iz prijatelja koje smatra obitelji, točnije od braće koju je odabrao na ulici. Veže ih nevjerojatna veza. Kako vi tumačite taj odnos? Pitanje koje postavljamo gledateljima želimo postaviti i vama: krvne veze ili životne?

Životne, naravno... Mislim da će uvijek biti tako. Drukčije je ono što odabereš od onoga čemu pripadaš. U našoj je priči baš tako.

U jednom ste intervjuu na pitanje što biste htjeli imati odgovorili: 'Prvo biološku obitelj, a onda i ljude koje smatram obitelji, koje sam odabrao sam.' Krenuvši od toga, znamo da ste i vi jako vezani za svoju obitelj i prijatelje. Što za vas znači prijateljstvo?

Jako sam privržen svojoj obitelji. Kad je riječ o obitelji, ne slušam ništa osim srca. Isto vrijedi za moje prijatelje. Moj je svijet nastao oko uskog kruga. Prijateljstvo za mene znači suputništvo, rame uz rame hodati putom.

Znamo da ste vrlo energična osoba, a u jednom ste intervjuu rekli da jako volite to što imate nepresušnu energiju. Znamo da trenutačno dosta intenzivno radite. Kako se oporavljate kad vam u tom intenzivnom tempu energija malo padne? Što najčešće prvo radite da podignete svoju energiju?

Moja energija nije od onih koje se mogu potrošiti. Vjerujem da je to jedna od mojih najvećih sreća. Kad se katkad osjećam kao da mi ponestaje energije, podsjetim se na stvari o kojima maštam u životu.

  • +2
Halit Ozgur Sari Izvor: Licencirane fotografije / Autor: enes kupcu

Znamo da imate psa. Što ste najvažnije od njega naučili o životu?

Ljubav će čovjeka natjerati na sve.

Postoji li neki film ili neka knjiga koji trajno utječu na vas i za vas su postali kultni? I zbog čega vam je to djelo tako važno?

U zadnjih šest mjeseci najveći dojam na mene je ostavio film 'Duvara Karşı'ydı'. Neko ga se vrijeme nisam mogao otresti. Perspektiva filma i glumačke izvedbe... Iako to nije projekt u kojem sam našao dio sebe, uništio me. Toliko sam povjerovao u tu priču.

U kojoj zemlji još niste bili, a prva je na vašem popisu? I koji su vas se grad i zemlja najviše dojmili od onih koje ste posjetili i zašto?

Posjetio sam gotovo svako mjesto o kojem sam maštao. No Beograd mi je poseban. Nije se svidio nijednom prijatelju kojem sam ga preporučio, ali ja se iz nepoznatog razloga u njemu osjećam kao da onamo pripadam. Možda zato što sam nekoć ondje neko vrijeme živio. Kao da mi je to drugi dom...

sve osim nogometa

Učitavanje...