SLUČAJNO ILI NAMJERNO?

Meghan Markle do sada je, slučajno ili ne, prekršila mnoga kraljevska pravila, a evo i koja

09.07.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Iako nije odrasla u Velikoj Britaniji, a kamoli u kraljevskoj obitelji, javnost često zamjera Meghan Markle na propustima koje čini na javnim događanjima. U čemu je do sada sve pogriješila i zašto, otkrivamo vam u daljnjem tekstu

Budući da je odrastanje u kraljevskoj obitelji za nju bila nepoznanica, ne čudi da je Meghan Markle, otkako se udala za princa Harryja, često na udaru kritika zbog kršenja kraljevskih pravila.

No to joj ne bi trebalo zamjeriti jer, za razliku od svoje pokojne svekrve, princeze Diane, koja je odrasla u aristokratskoj obitelj, ali i Kate Middleton, rođenoj u uglednoj obitelji i dobro upoznatoj s time koliko stanovnicima znači kraljevska obitelj, vojvotkinja od Sussexa odrasla je samo s majkom u dalekom Los Angelesu.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, mora se priznati da unatoč tome svemu, u svega nekoliko mjeseci, Meghan je dobro pohvatala većinu pravila kojih se mora pridržavati, no neke još uvijek, namjerno ili ne, krši.

Nedavno joj se tako dogodila javna blamaža kada je putovala prvi put sama s kraljicom Elizabetom II u kraljevskom vlaku. Kada su stigli na odredište, Meghan je zaboravila pravilo tko od njih dvije treba prvi ući u automobil. Budući da je mislila da kraljica treba ići prva, zbunila se, a na kraju je priupitala upravo Elizabetu koja će prva ući.

Javnost joj nije zaboravila ni kada se pojavila na paradi Trooping of the Colour te nije poštovala pravilo odijevanja. Naime, po službenom protokolu, članice kraljevske obitelji trebale bi imati prekrivena ramena, no Meghan je to ignorirala, pojavivši se na balkonu Buckinghamske palače u elegantnoj haljini s potpisom Caroline Herrere, koja otkriva ramena.

Meghan je na jednom od službenih događanja uspjela zaboraviti i najvažniju stvar, koju je još davnih dana osobno naredila kraljica Elizabeta II - da žene iz kraljevske obitelji moraju u javnosti uvijek biti u najlonkama boje kože. Tijekom perioda kada je bila tek zaručnica princa Harryja, Meghan je često zaboravljala na njih. No sada se, čini se, navikla na to.

Isto tako, isprva se nikako nije mogla naviknuti da zagrljaje u javnosti ne smije tek tako dijeliti, osobito ne nepoznatim osobama. To je jedno od kraljevskih pravila, prvenstveno napisano zbog osobne sigurnosti. No u nekoliko situacija tome ipak nije mogla odoljeti jer su u pitanju bila djeca.

Niti pri odabiru torte za vjenčanje Meghan se nije držala tradicije. Naime, članovi kraljevske obitelji za svoja vjenčanja uvijek odabiru tradicionalnu voćnu tortu, no Meghan i Harry za svoj su dan iz snova odabrali tortu neobične kombinacije limuna i bazge, koja je bila ukrašena cvijećem.

I na samom vjenčanju je napravila pogrešku i odlučila, nakon što se njezin otac Thomas Markle nije pojavio na vjenčanju kako bi je otpratio do oltara, sama se prošetati dugim holom sve do mjesta gdje ju je čekao princ Harry.

Kraljevska obitelj nije odobrila ni njezin javni istup prije zaruka, kada je dala veliki intervju za Vanity Fair i zablistala na naslovnici broja u listopadu 2017. godine te je otkrila mnoge detalje o njihovoj ljubavnoj vezi.

'Tek smo dvoje ljudi koji su sretni i zaljubljeni. U tajnoj smo vezi bili oko šest mjeseci, a tada smo postali vijest. Tijekom tog perioda normalno sam obavljala svoj posao, a jedino što se promijenilo ljudska je percepcija. Mene ova veza nije promijenila. Još sam uvijek ona osoba koja sam bila.'

Ni dijeljenje autograma nije prikladno za članove kraljevske obitelji, stoga niti jedan od njih ne daje svojim obožavateljima potpise. No kada je tek počela učiti pravila, Meghan je stigla direktno iz Hollywooda, gdje je dijeljenje autograma nešto sasvim uobičajeno i svakodnevno.