zanimljiva izjava

Mira Furlan poručila: 'U Hrvatskoj više nemam što tražiti'

15.06.2017 u 09:03

Bionic
Reading

Nedavno je u Americi snimila novi film, posljednje dvije godine često boravi u Rijeci zbog angažmana u HNK Ivana pl. Zajca, a sada je u intervjuu za bosanskohercegovački magazin Azra javno izrekla što ju je toliko zasmetalo za posljednja posjeta bivšoj domovini

Iako u Americi živi već 26 godina, gdje je emigrirala 1991. godine, Mira Furlan posljednje dvije godine često boravi u Rijeci, gdje ima angažmane u tamošnjem HNK-u. Ovih je dana dala i veliki intervju za magazin Azra u kojem je progovorila o bivšoj domovini i dala jasno do znanja što misli o Hrvatskoj.

'Tokom svojih nedavnih boravaka u Hrvatskoj shvatila sam da je čitav prostor toliko zagađen senzacionalizmom, vulgarnošću i primitivnim nacionalističkim diskursom koji se nije promijenio od devedesetih kad sam otišla, da sam zaključila kako tu, zapravo, više nemam što tražiti. To je tužna pomisao. Ali, nažalost, istinita', rekla je u intervjuu za Azru glumica Mira Furlan, koja je nedavno završila snimanje svog novog filma 'Burning at Both Ends'.

Inače, sama Mira svoje stavove i misli o politici, pogotovo američkoj i izboru Donalda Trumpa za novog predsjednika, rado dijeli sa svojim pratiteljima na Twitteru. Tako je i u siječnju, svojim objavama izazvala popriličnu buru negativnih komentara, kada je izrekla svoje mišljenje i opisala atmosferu koja je zavladala SAD-om nakon Trumpove pobjede.

'Tužan dan za sve nas koji su vjerovali u drugačiju Ameriku. Moramo sačuvati američku ideju jednakosti i slobode za sve! Plemenite ideje pravde i slobode na kojima je  ova zemlja zasnovana trebaju prevladati bez obzira koji predsjednik bio na vlasti. Želim vjerovati u to', napisala je glumica.