STYLING ZA SINJSKU ALKU

Mirta Šurjak crnom haljinicom i krunicom pogodila 'u sridu'

04.08.2014 u 11:40

  • +9

Mirta Šurjak

Izvor: tportal.hr / Autor: HRT

Bionic
Reading

Mirta Šurjak uspjela je svojim stylingom zasjeniti političare, pa se pričalo samo o njoj i alkarima

Sinjska alka ponos je Lijepe Naše. Održava se svake godine u nedjelju u prvoj trećini mjeseca kolovoza u Sinju, na godišnjicu pobjede nad turskim osvajačima 14. kolovoza 1715. Na taj dan je 700 hrvatskih vojnika iz Sinja uspjelo odbiti navalu vojske turskog seraskera Mehmed-paše Čelića koja je brojala 60.000 vojnika.

Kao i prošle godine, čast da izravno vodi prijenos Sinjske alke iz junačkog grada dobila je sportska TV novinarka i diplomirana pravnica Mirta Šurjak

Okružena ponositim alkarima, Mirta je bila na razini zadatka. Razgovori i izvještaji s bivšim alkarima i svima koji Sinjsku alku žive bili su kratki i slatki, a do izražaja je došao i njen zvonki i televizičan glas.

Sve u svemu, mora se reći da je držala sve konce u rukama, jer je utrku pratila s uzvišenog mjesta te je imala bolji pogled nego oni iz svečane lože.

Zgodna novinarka u izravnom prijenosu HRT-a nosila je crnu čipkastu haljinicu, a vrat je ukrasila krunicom. Neki vjeruju da joj je upravo krunica i pomogla u tome da prijenos prođe u najboljem redu.

Mora se reći da je Mirta Šurjak svojim izborom accessoairea osvojila više bodova nego sama Kolinda Grabar-Kitarović koju je u svom govoru spomenuo alkarski vojvoda Ante Vučić na otvaranju 299. Alke, a publika ju je pozdravila velikim pljeskom.

Možda će za nekoliko godina i Mirta Šurjak biti kandidatkinja za predsjednicu, jer skupiti bodove svakako zna.

Jedno je sigurno. Kako je i priliči, najveću pažnju dobio je ovogodišnji pobjednik Sinjske alke Denis Gugić, ali tik iza njega je Mirta Šurjak čija se ljepota odlično uklopila u televizičnu kulisu Sinja.