SVE JE PO STAROM

Na radost brojnih obožavatelja, pariški Moulin Rouge ponovno dobio krila

06.07.2024 u 09:46

Bionic
Reading

Pariški kabaret Moulin Rouge, kojemu su krajem travnja otpala krila, svečano je u petak navečer podigao legendarna krila mlina u četvrti Pigalle pred nekoliko stotina oduševljenih turista i građana

'Mlin bez krila je praznina za Pariz, bilo je jednostavno tužno', rekao je generalni direktor Jean-Victor Clerico. 'Ideja je bila da ih vratimo do Olimpijskih igara. Učinili smo sve što smo mogli da vratimo ova krila.'

Četiri crvena krila, od aluminija i čelika, ukrašena zlatnim i crvenim lampicama uz gromoglasan su pljesak vratila noćnom krajoliku u podnožju brda Montmartre izgled koji obožavaju turisti.

No krila se nisu okretala jer mehaničke operacije nisu dovršene na vrijeme do datuma određenog za 5. srpnja.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Dvadesetak plesača i plesačica u tradicionalnim je haljinama nasred bulevara otplesalo cancan, ples iz Offenbachovih opereta s početka 19. stoljeća.

'Živim u susjedstvu i Moulin Rouge je dio mog života već 65 godina. Dođemo pogledati predstavu, popiti šampanjac u susjedni kabaret Michou. Obožavateljica sam plesa, francuskog cancana, mjehurića, dobrog humora', rekla je oduševljena Nicole Doucin (86).