UOČI 100. ROĐENDANA

Napokon dobre vijesti stižu iz bolnice: Zdravstveno stanje princa Philipa se popravlja i to u jeku krize koja potresa kraljevsku obitelj

09.03.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Kako pišu britanski mediji, princ Philip već je 22 dana u bolnici, no iz iste neće izaći tako skoro. Ipak, nakon bombastičnog intervjua kojeg je njegov unuk, princ Harry, dao Oprah Winfrey zajedno sa suprugom Meghan Markle, iz bolnice Kralj Edward VII stižu dobre vijesti

Već 22 dana princ Philip boravi u bolnici, a nakon što je prvi dio proveo u bolnici St Bartolomej, prošlog petka prebačen je u privatnu bolnicu Kralja Edwarda VII, gdje nastavlja s oporavkom nakon zahvata na srcu.

99-godišnji vojvoda od Edinburgha sada se napokon i probudio i to netom nakon što je objavljen bombastični intervju kojeg su Meghan Markle i princ Harry dali Oprah Winfrey i u kojem nisu niti najmanje štedili kraljevsku obitelj. Ipak, tijekom dvosatnog intervjua stalno su isticali kako te optužbe nisu upućene prema kraljici Elizabeti II, kao ni princu Philipu.

Grupa ljudi koja se predstavljaju kao Republic i koji su protiv monarhije, tvrde kako je ovo najgora kriza u kraljevskoj obitelji još od 1936. godine i abdikacije, jer izjave Sussexovih, koje su pomno pratili deseci milijuna gledatelja diljem svijeta, unijele su pravi nemir u Buckinghamsku palaču, te se još uvijek čeka sljedeći potez kraljice Elizabete II.

Podsjetimo, princ Philip primljen je u bolnicu 16. veljače iz mjera opreza, nakon što se nije osjećao dobro. Do bolnice je stigao automobilom i u istu je ušetao sam bez ičije pomoći, nakon čega se nagađalo kako će ostati tek nekoliko dana. Na taj isti dan Harry i Meghan su najavili kako će dati intervju Oprah Winfrey, a 19. veljače izvori bliski kraljevskoj obitelji doznali su kako će se boravak princa Philipa u bolnici produžiti.

  • +3
Princ Philip Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Samo dan kasnije u posjet mu je stigao sin, princ Charles, zbog čega su svi počeli sumnjati u najgore. 23. veljače palača je potvrdila kako se vojvoda bori s infekcijom. 28. veljače pušten je teaser intervjua s Oprah, a dan kasnije Philip je prebačen u bolnicu St Bartolomej na daljnju obradu zbog problema sa srcem. 4. ožujka Buckinghamska palača je otkrila da je vojvoda od Edinburga podvrgnut operaciji srca, a na isti dan pušten je novi video isječak što se može očekivati u intervjuu.

Dan nakon operacije princ Philip je prebačen u privatnu bolnicu Kralja Edwarda VII, 7. ožujka u Americi je objavljen bombastični intervju, koji je dan kasnije emitiran i na britanskom ITV-u.