trakavica će potrajati

Nastavlja se drama oko Eurosonga: Izbačeni Nizozemac traži da policija ispita još ljudi

28.05.2024 u 08:55

Bionic
Reading

Joost Klein čija je skladba 'Europapa' slovila za jednog od favorita Eurosonga, diskvalificiran je nekoliko sati prije samog finala. Kako tvrdi Europska radiodifuzijska unija (EBU) nasrnuo je na fotografkinju. Slučaj je još u Malmöu preuzela policija, a Nizozemac je zanijekao da je bio agresivan prema ženi koja ga je poželjela fotografirati

Odvjetnik Joosta Kleina tvrdi da je za sve kriva fotografkinja koja je pjevača baš htjela snimiti po izlasku s bine, premda je ranije bilo striktno dogovoreno da se to neće raditi, na što se fotografkinja oglušila.

'Riječ je o osjetljivoj situaciji, Joost nije htio da ga se fotografira kada odlazi s pozornice. Dočekao ga je njegov tim, ali i fotografkinja. Zamolio je fotografkinju da ga prestane snimati. Zatim je odgurnuo kameru. Poriče da joj je prijetio', objasnio je odvjetnik Jan-Åke Fält.

Spektakl: Baby Lasagna na koncertu uoči finala Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic Pixsell

Joost Klein sada traži nove akcije u istrazi protiv njega. Zatražio je da se ispitaju dodatni svjedoci navodnog incidenta. Osim toga, traži da se ispitivanja provedu u Nizozemskoj, iz čega se može naslutiti kako smatra da je švedska policija ovaj slučaj dosad vodila pristrano.

  • +3
Joost Klein Izvor: EPA / Autor: Jessica Gow

Tužitelj iz Malmöu, Fredrik Jönsson izjavio je za švedski Expressen kako 'Joost i njegov odvjetnik traže da se ispita još nekoliko ljudi u Nizozemskoj'. No, navodi i da bi taj proces mogao potrajati, ako pristane na to.

Izvor: Društvene mreže