osvojila ga na prvu

Nenad Bjelica prati utakmicu u društvu supruge, najveće podrške već gotovo 30 godina

23.10.2024 u 22:25

Bionic
Reading

Dinamo od 21 sat igra kod Salzburga u trećem kolu Lige prvaka, a njihov trener Nenad Bjelica nadgleda ovaj važan meč sa tribina sa suprugom Senkom. U rijetkim prilikama se pojavljuje u društvu 53-godišnjaka, a podrška mu je već skoro tri desetljeća

Nenad Bjelica suspendiran je za večerašnji susret trećeg kola Lige prvaka u Salzburgu, pa je trener Dinama u situaciji da mora iz svečane lože stadiona pratiti utakmicu. S njim je njegova životna suputnica.

Svi u obitelji - poligloti

Senka Bjelica nije od onih dama koje se vole eksponirati u medijima. Za Nenada se udala nakon dvije godine veze, a u braku su dobili dvojicu sinova, 19-godišnjeg Luana i 27-godišnjeg Luke, koji je završio nogometni menadžment i ima licencu za vođenje mlađih uzrasta. Svi osim hrvatskog pričaju španjolski, njemački, engleski i talijanski. Nenad govori i poljski, Senka slovenski, a Luan francuski.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

Sestra kumovala vezi

Upoznali su se 1995. godine i to preko Nenadove sestre Snježane čija je Senka - najbolja prijateljica. Zaljubili su se na prvi pogled, a zbog njegove igračke karijere živjeli su u Španjolskoj, Austriji, a godinama su živjeli u Klagenfurtu pa da im je Salzburg 'domaći teren'.

'Svagdje sam bio i boravio. Tako mi se sin Luka rodio u Sevilli, a Luan u malenom njemačkom gradu Hoburgu. Obitelji odgovara živjeti u Klagenfurtu, na dobroj je poziciji, Zagreb je udaljen dva sata vožnje, a ni Osijek nije puno dalje. Blizu su mi Udine, Graz, Beč i Salzburg. Uživam u tom brdovitom krajoliku, ali u njemu ima i jezera pa često s obitelji, jer je blizu naše kuće jedno brdo, odem planinariti. Obožavam i trčati, a zimi, naravno, skijati. Već dvanaest godina smo ovdje, imamo kuću i zasad se, posebice dok mlađi sin ne završi školu, nemam namjeru nikamo seliti', ispričao je 2018. godine za tportal.

Nenad i Senka Bjelica Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Na pitanja o supruzi, trener s puno ljubavi priča o svojoj Senki i nerijetko naglašava kako joj je zahvalan na požrtvovnosti, a za obitelj je kazao da ga najbolje resetira nakon stresova na klupi i na terenu.