NJEGOVA STIJENA

Uz njega je već 30 godina: Tko je supruga Nenada Bjelice, samozatajna Senka?

26.09.2024 u 13:24

Bionic
Reading

S nestrpljenjem se iščekuje i službena potvrda od strane Dinama, da je novi/stari trener zagrebačkih plavih Nenad Bjelica. Trener će morati spakirati kofere i iz Berlina krenuti prema Zagrebu, a taj dio zasigurno najviše zanima i najvažniju ženu u njegovom životu - njegovu suprugu Senku

Prema svemu sudeći, pitanje je trenutka kada će i službeno biti potvrđeno da se Nenad Bjelica vraća na Maksimir. Nakon što je, kako piše Jutarnji list, dobio 'papire od Union Berlina, kluba s kojim je imao posljednji ugovor, čeka se odluka Dinamovog Izvršnog odbora.

Službena potvrda s nestrpljenjem se čeka, kako od strane javnosti, a osobito Dinamovih navijača, tako i u domu trenera Nenada Bjelice. Njegova supruga Senka morat će još jednom pripremiti sve za još jedno poglavlje njihovog života.

Iako su njegovi nogometni uspjesi uvijek u centru pažnje, ne treba preskočiti njegov skladan obiteljski život, te uspješan brak koji traje već gotovo 30 godine. Nenad je Senku upoznao davne 1995. godine i to preko sestre Snježane, njezine najbolje prijateljice. Fatalna crnka jako mu se svidjela, a odmah se rodila i ljubav.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Brak nakon dvije godine veze

Nakon dvije godine veze, par je uplovio u bračnu luku, a onda dobili i dva sina - Luka se rodio u Sevilli, a Luan u malom njemačkom gradu Homburgu. Već godinama - nakon nekoliko selidbi po Europi - svoj dom imaju u austrijskom Klagenfurtu gdje se očito najbolje osjećaju.

'Da, svugdje sam bio i boravio. Tako mi se sin Luka rodio u Sevilli, a Luan u malenom njemačkom gradu Homburgu. Obitelji uistinu odgovara živjeti u Klagenfurtu, na dobroj je poziciji, Zagreb je na nekih dva sata vožnje, a ni Osijek nije puno dalje. Blizu su mi Udine, Graz, Beč i Salzburg. Uživam u ovom krajoliku, brdovitom, ali u kojem ima i jezera, pa često s obitelji, jer blizu naše kuće ima jedno brdo, odem planinariti. Obožavam i trčati, a zimi, naravno, skijati. Već 12 godina smo ovdje, imamo kuću i zasad, posebice dok mlađi sin ne završi školu, nemam namjeru nikamo se seliti', izjavio je Bjelica u svibnju 2018. u razgovoru za tportal.

Senka Bjelica Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Sve konce drži Senka

Trener Bjelica nikada nije krio da sve konce njegove obitelji drži upravo supruga Senka. 'Supruga se brine za sve. I u kuhinji je, naravno, ona glavna. Čak me i odijeva supruga, uz odijelo je tu najčešće i bijela košulja', rekao je svojedobno Bjelica za 24 sata.

Zanimljivo je kako je tijekom Nenadovog prvo angažmana u Dinamu ona ostala u Austriji sa sinovima kako ne bi prekidala njihovo obrazovanje. O svojoj obitelji Bjelica je progovorio i u intervjuu 2021. za Večernji list:

'Igrali su nogomet. Luan do 15., a Luka do 21. godine. Posvetili su se školi i učenju jezika. Luka je završio menadžment u nogometu. Zanima ga nogomet, ali ne trenerski posao. Više psihologija u sportu, mentalni trening. Luan se još traži, vidjet ćemo u kojem će smjeru.'

Otkrio je i kako su prava mala poliglotska obitelj - svi pričaju španjolski, njemački, engleski i talijanski, Bjelica priča i poljski, Senka slovenski i Luan francuski, kojeg i on sam uči.