Nakon tri trudnoće, ali i uživanja u hrani i piću ljetos, voditeljica Nevena Rendeli Vejzović i njen suprug Mak Vejzović zadali su si zadatak skinuti nakupljeni višak kilograma. Problem je bio manjak kretanja pa su u svoju rutinu ponovno uveli treninge, ali i drastično promijenili prehranu bez koje je teško doći do željenih rezultata. Kako sada izgleda njen režim prehrane Nevena je otkrila fanovima na društvenim mrežama
Neveni Rendeli Vejzović vježbanje ne pada teško. Poznata je po svojoj upornosti i dosljednosti. Nakon druge trudnoće odlučila se dovesti u red i posvetiti fizičkoj spremi i zdravlju. Osim što se ponovno posvetila trčanju, voditeljica je odlučila drastično promijeniti svoj jelovnik na kojem se tijekom ljetnih mjeseci znalo naći svakakavih kaloričnih delicija.
HRT-ova voditeljica priznaje kako joj je ova promjena teško pala, obzirom da je veliki zaljubljenik u slatko, no zarad djevojačke figure trudi se pridržavati plana takozvane fitometaboličke prehrane.
Riječ je o potpuno prirodnoj metodi mršavljenja koja kombinira zdravu prehranu, fitoaromaterapijske pripravke, neinvazivne tretmane oblikovanja tijela i eliminacije celulita, uz vježbe za pokretanje bioenergetskih centara u organizmu.
Osim na gubitak kilograma, ova metoda usmjerena je i na postizanje dobre forme, uravnoteženje hormonalnog sustava, gubitak loših masnoća i povećanje mišićne mase. Mršavi se kvalitetno i zdravo, bez gladovanja i iscrpljujućih dijeta.
Tako je Nevena iz svoje svakodnevne prehrane izbacila gotovo sve mesne prerađevine (osim primjerice pršuta), nezdrave ugljikohidrate i šećer koji ne stavlja čak ni u omiljenu joj kavu, a običan bijeli kruh zamijenila heljdinim.
Na njenom tanjuru nalaze se većinom svježe meso, riba i morski plodovi, cjelovite žitarice, povrće i voće, zelene salate koliko god može pojesti te minimalno mliječnih proizvoda koji su dozvoljeni samo za doručak. Dakle, u svakom obroku moraju biti zastupljene masti, ugljikohidrati, bjelančevine, vitamini, minerali i enzimi.
Također nije dozvoljeno povrće koje raste pod zemljom, no postepeno se povećava broj namirnica koje se uvode u prehranu. Uz većinu obroka Nevena najradije jede heljdin kruh koji priprema sama, a nedavno je s fanovima podijelila recept koji vrlo lako možete pripremiti u svojoj kuhinji.
Heljdin kruh
Sastojci
- 200 g heljdinog brašna
- 1 jušna žlica psyllium ljuskica
- 1 žličica soli
- 300-400 ml tople vode
- 35 g sjemenki suncokreta
- 30 g sjemenki sezama
- 35 g sjemenki lana
- 100 g oraha
Priprema
1. Istostirajte orahe, a zatim kratko i ostale sjemenke.
2. U brašno dodajte sol i sjemenke te polako dolijevajte vodu uz stalno miješanje kuhačom.
3. Mijesite tijesto cca. 3-5 minuta, pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 20 minuta (primjerice u pećnici).
4. Nakon 20 minuta, tijesto kuhačom prebacite u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i premazali maslinovim uljem. Poravnajte tijesto kuhačom i prekrijte krpom dok se pećnica zagrije na 180 stupnjeva.
5. Kruh pecite otprilike 60 minuta. Vrući kruh omotajte kuhinjskom krpom i pustite da se hladi.