'NOBODY WANTS THIS'

Nevjerojatna ljubavna priča: Je li Netflixova serija u koju su se svi zaljubili istinita ili nije

01.10.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Netflixova hit serija 'Nobody Wants This' s Adamom Brodyjem i Kristen Bell opčinila je ljubitelje romantičnih komedija, ali ne samo njih

Zbog serije inspirirane stvarnim događajima iz života kreatorice Erin Foster društvene mreže i dalje gore, hvalospjevi publike i kritičara samo pljušte na sve strane te su svi potpuno očarani serijom koja donosi šarmantnu, slatku i toplu atmosferu rom-com hitova iz 90-ih i ranih 2000-ih.

Mnogi se sad pitaju što je stvarnost, a što fikcija u neodoljivoj priči o sukobu kultura u seriji 'Nobody Wants This'.

Da, radnja i likovi nadahnuti su stvarnom ljubavnom pričom kreatorice i producentice Erin Foster i njezina supruga, glazbenog direktora Simona Tikhmana.

Nevjerojatna ljubavna priča

O čemu se tu zapravo radi? Serija prati nevjerojatnu ljubavnu priču između Joanne (Kristen Bell), žene koja otkriva sve o svom burnom ljubavnom životu u sklopu podcasta 'Nobody Wants This', koji vodi sa sestrom (glumi je Justine Lupe), i simpatičnog Noaha (Adam Brody), progresivnog rabina koji je upravo izašao iz dugotrajne veze. Kako serija ide, njihova veza postaje sve jača, a par provodi mjesece pokušavajući pronaći ravnotežu između intenzivne ljubavne kemije i nekompatibilnog životnog stila - ali i 'rata' s brojnim neprijateljima u njihovim obiteljima, piše independent.co.uk.

Nobody Wants This | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Da, postoje mnoge dodirne točke između ljubavne priče koja stoji iza autoričinog braka i nove hit serije, uključujući prošlost supruga, njezino putovanje prema obraćenju na judaizam i način na koji su upravljali svojim različitim stilovima života.

Iako Foster opisuje seriju kao 'ljubavno pismo' svom braku, postoje i neke velike razlike - njezin muž nije rabin i u stvarnosti su se suočili s manje prepreka u usporedbi s onim s čime se Joanne i Noah susreću u seriji.

U 'Nobody Wants This' ona iznosi sve o svom ljubavnom životu u podcastu te prepričava neuspješne spojeve i najveće prijevare. U stvarnosti Foster također vodi podcast sa sestrom, Sarom, pod nazivom 'The World's First Podcast'. Nekoliko je elemenata izvučenih iz izvornog podcasta te su dodani u seriju, primjerice kada Joanne i njezina sestra Morgan nabrajaju stvari koje potencijalni romantični partner može učiniti za trenutačni turn off efekt.

Adam Brody i Kristen Bell u 'Nobody Wants This' Izvor: Profimedia / Autor: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Govoreći o svom podcastu iz stvarnog života, Foster je objasnila da je Noaha u potpunosti temeljila na svom suprugu jer je željela stvoriti lik koji je 'emocionalno dostupan, viteški, staromodan... ali i jako zabavan i samouvjeren'. Također je dodala da Noah mora imati rizz, odnosno posebnu 'karizmu' koja se odnosi na sposobnost osobe da privuče romantičnog partnera.

Različito podrijetlo

Foster je Noahovu obiteljsku pozadinu također temeljila na obiteljskom podrijetlu supruga jer je on sin židovskih imigranata iz Rusije.

'Nismo došli iz sličnog okruženja. Došao je iz daleko tradicionalnije obitelji, a ja iz nekonvencionalnijeg okruženja. Kad smo se zaljubili, pitali smo se: 'Kako će ovo funkcionirati?'', rekla je Foster u podcastu. Međutim par iz stvarnog života nije se suočio s otporom svojih obitelji kao Joanne i Noah u seriji.

I dok gledatelji mogu vidjeti kako se njih dvoje upoznaju i počinju zbližavati na večeri, susret Foster i Tikhmana dogodio se u teretani u Los Angelesu 2018.

Par iz stvarnog života zaručio se sljedeće godine i vjenčao tijekom proslave Nove godine 2019. U svibnju su dočekali prvo zajedničko dijete, kćer. Također, treba reći da se Foster obratila na judaizam prije nego što se udala.

Na kraju serije Joanne govori Noahu da nije spremna posvetiti se preobraćenju na judaizam, o čemu se za njega kao nekoga tko je posvećen svojoj vjeri ne može pregovarati. Ovaj aspekt izvučen je upravo iz autoričine ljubavne priče. Foster je zapravo napisala skicu za 'Nobody Wants This' usred procesa prelaska na judaizam prije braka. Također, u zadnjoj epizodi serije ne saznajemo hoće li se Joanne na kraju preobratiti, ali sama Foster prošla je kroz taj proces uoči njihova novogodišnjeg vjenčanja 2019.

Sporni suncokreti

U šestoj epizodi, pod nazivom 'The Ick', izbezumljeni Noah pokušava se pripremiti za susret s Joanneinim roditeljima te dolazi u svojoj opremi za teretanu držeći u rukama preveliku hrpu suncokreta. U seriji je to bio trenutak u kojem Joanne 'odbacuje' Noaha i čini se da je spremna u potpunosti prekinuti vezu - to je za nju veliki turn off trenutak u kojem se ona 'hladi'.

Slično se dogodilo u ranim danima ljubavi autorice. Kad su njih dvoje počeli izlaziti 2018., Tikhman je došao upoznati njezinu majku noseći ogroman buket suncokreta i to je nešto što je Foster potpuno izbezumilo.

'Cvjetovi su bili jako dugački i stalno su padali. Pomislila sam: 'Ako je nekome toliko stalo, onda se to čini kao slabost.'

Tikhman je na to simpatično replicirao: 'Ne sjećam da su suncokreti bili baš sad toliko veliki.'