Genetski jackpot

Nove vladarice modnih pista: Kćeri slavnih koje uspješno plivaju u modnim vodama

03.06.2024 u 05:59

Bionic
Reading

Mnoge manekenke i supermodeli nakon uspješnih karijera odlučile su se posvetiti obitelji. Neke od njih su ljubav prema svom poslu prenijele na kćerke te one sada plijene pažnju na revijama i u kampanjama poznatih svjetskih brendova. No zvijezde modnih pista su i kćeri drugih slavnih imena

Tjedni mode vrve novom energijom, stilovima, trendovima, novim počecima, ali i novim licima, mladim damama, nasljednicama slavnih mama, legendarnih manekenki.

Pistama se već naveliko šeće najstarija kći supermodela Christy Turlington, 20-godišnja Grace Burns, plod ljubavi bivše manekenke i njezina dugogodišnjeg supruga Edwarda Burnsa. Njihova ljubavna priča jedna je od omiljenih u svijetu slavnih. Grace je prošle godine debitirala na modnoj reviji LuisaViaRoma x British Vogue u Firenzi noseći haljinu Victorije Beckham. Ne skriva da želi ići koracima svoje majke što se tiče karijere, a bilo i više nego očito da će vrlo skoro doći trenutak u kojem će je mlada ljepotica naslijediti na svjetskim pistama. Njezina majka je, podsjetimo, bila među pet najpopularnijih i najtraženijih manekenki 90-ih.

Na Versaceovoj reviji 22. rujna svoj prvi manekenski angažman odradila je kći pokojnog košarkaša Kobea Bryanta i Vanesse Bryant, 21-godišnja Natalia. Za Vogue je izjavila da ju je Donatella Versace direktno pozvala da postane dio showa za proljeće/ljeto 2024. Nakon Versaceove, nosila i Bossovu reviju, na kojoj su predstavljeni modeli za 2024. te za proljeće i ljeto iduće godine. Natalia je studentica na Sveučilištu Southern California, bavi se odbojkom, a prije nekoliko godina otkrila je da joj je upravo majka modni uzor.

Iris Law, kćerka bivšeg glumačkog para Jude Lawa i Sadie Frost, također je nosila Versaceovu reviju. Svojim izgledom mnoge podsjeća na majku u mladosti zbog svoje kratke kose (priznala je da se ne voli šminkati svaki dan i nastoji uvijek postići najprirodniji look). Još 2022. godine postala je jedno od lica Versacea pojavivši se u kampanji 'La Vacanza'. Prije toga odradila je brojne modne angažmane, poput kampanje za brend Miu Miu i Burberry, a pojavila se i na naslovnici magazina Teen Vogue. Mlada manekenka ima i slavnu kumu, Kate Moss. Uz modeling, krenula je stopama svojih roditelja te je dobila uloge u tri filma.

  • +3
Iris Law Izvor: EPA / Autor: VICKIE FLORES

Posljednje dvije godine manekensku karijeru gradi i kći Heidi Klum i talijanskog biznismena Flavija Briatorea, 20-godišnja Leni Klum (bivši očuh Seal posvojio ju je prije dosta godina). Leni je prije tri godine debitirala na Berlinskom tjednu mode te se pojavila na naslovnici njemačkog Voguea, a radila i za Versace i Dior. Puno prašine podiglo je i njezino poziranje u donjem rublju s majkom za brend Intimissimi. Njezina majka oduševljena je kćerinim uspjehom.

  • +3
Leni Klum Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Deva Cassel, starija kći talijanske glumačke dive Monice Belluci i Vincenta Cassela, nosila je reviju Dolce&Gabbane na Milanskom tjednu mode te je svojom ljepotom hipnotizirala sve oko sebe, a u svijet modelinga ušla je sa samo 15 godina. Već više puta bila je lice nekoliko modnih časopisa, a kao jedno od zaštitnih lica kuće Dolce&Gabbana nekoliko puta nosila je njihove revije. Ove godine je za njih snimila i reklamu. Ide i stopama svojih poznatih roditelja te se bavi i glumom. Dobila je ulogu u Netflixovoj seriji 'The Leopard', a debitirala je u filmu Laure Luchetti 'The Beautiful Summer'. Na snimanju 'serije 'The Leopard' započela je vezu s talijanskim glumcem Saulom Nannijem. Inače, Deva je samo jednom surađivala s majkom, kada su zajedno pozirale za talijansko izdanje Voguea.

DEVA CASSEL

Prelijepa kći Monice Bellucci hit proljetni komad bez greške je uklopila u chic look

Pogledaj galeriju

Eve Jobs je najmlađa nasljednica pokojnog osnivača Applea Stevea Jobsa. Ranije ove godine potpisala je ugovor s njujorškom agencijom DNA models, a već je miljenica Louis Vuittona - brend ju je odjenuo za njezinu prvu Met Galu ove godine. Također se prvi put pojavila na američkom Vogueu u svibnju 2022., pa se sa sigurnošću može reći da je uspješno krenula s karijerom modela.

Ever Anderson je kći glumice i manekenke Mille Jovovich. Prva kampanja koju je Ever odradila bila je ona za Miu Miu. Također je snimala naslovnice za časopis Muse i Marfa Journal. Poput mame je krenula i glumačkim vodama te je glumila Wendy u igranom filmu 'Petar Pan i Wendy' uz Judea Lawa i Yaru Shahidi. 16-godišnjakinja je glumila i mladu Natashu Romanoff u filmu 'Black Widow', a nedavno je progovorila o tome kako je to biti dječji glumac, priznavši da je svjesna da je zbog toga imala puno drugačije djetinjstvo od vršnjaka.

I Sailor Brinkley Cook krenula je maminim stopama kao model. Christie Brinkley rodila je Sailor u braku (od 1996. do 2008. godine) s bivšim suprugom Peterom Cookom. Supermodel također ima sina Jacka s Richardom Taubmanom, kojeg je kasnije posvojio Cook, te kćer Alexu s Billyjem Joelom.

Stella Jones je kći Micka Jonesa, gitarista grupe The Clash. Potpisala je ugovor s agencijom za modele Kate Moss, što nije slučajnost, jer je vrlo bliska prijateljica s njezinom kćeri Lilom Grace Moss.

Esther Rose McGregor je kći glumca Ewana McGregora. Pola je Francuskinja s mamine strane i ima 22 godine. Ona je već Miu Miu djevojka - prošetala se pistom za taj brend i glumila u dvije njihove kampanje. Također je radila za Vogue Mexico. Njezina majka Eve Mavrakis je produkcijska dizajnerica. S Ewanom se vjenčala 1995., a rastali su se u svibnju 2017. nakon 22 godine braka. Esther se bavi modelingom od tinejdžerske dobi, a u kolovozu 2018. pojavila se u kampanji za Fendi sa starijom sestrom Clarom. Također je dio dvočlanog benda French Thyme, za koji pjeva na engleskom i francuskom. S ocem je imala cameo ulogu kao Tetha Grig u seriji 'Obi-Wan Kenobi'.

Za Selah Marley, kći glazbenice Lauryn Hill i bivšeg nogometaša Rohana Marleyja, sina legendarnog Boba Marleyja, zna se već neko vrijeme. Još kao 13-godišnjakinja ušla u svijet mode, a nosila je revije slavnog repera Kanyea Westa, Calvina Kleina, Chanela, Pyer Mossa, Hugo Bossa, Ivy Parka, Armani Exchangea i Adidasa. Osim modom, bavi se glazbom - 2021. objavila je EP 'Star Power'.

Za 21-godišnju Lilu Grace Moss danas se bore brojne modne kuće, ali nije uvijek bilo tako. Naime, premda je Kate Moss bila jedna od legendarnih supermodela te je britanska javnost i danas obožava, za njezinu kćer govorilo se da nije rođena za taj svijet. Godine 2021. debitirala je na Fendijevoj reviji i već je osvojila neka od najvećih imena u svijetu visoke mode, poput Miuccie Prade. Lila je od 2021. i direktorica u svojoj tvrtki Grace Grove Ltd. Prošle godine pojavila se i u slavnom Pirellijevom kalendaru, a njezina majka krasila ga je čak tri puta – 1994., 2006. i 2012. godine. Prisjetimo se, Kate Moss dobila je Lilu u vezi s direktorom medijske kuće Jeffersonom Huckom, a par je bio zajedno od 2001. do 2004. godine.

Kaia Gerber je kći jedne od najpoznatijih manekenki 90-ih, Cindy Crawford, te je već neko vrijeme u svijetu modelinga, a uz to ima svoj klub čitatelja. Sa 16 godina stala je na modnu pistu za kolekciju Calvina Kleina za proljeće/ljeto na New York Fashion Weeku. Bila i zaštitno lice francuskog brenda Celine, a hodala je pistama i radila s brendovima kao što su Omega, YSL Beauty i Marc Jacobs Fragrances. I dok se s ocem Randeom Gerberom rijetko pojavljuje u javnosti i na eventima, mama joj je redovito pratnja na njima, pa njih dvije teško mogu izbjeći brojne usporedbe. Kaia uz modnu gradi filmsku karijeru. Iza nje su film 'Bottoms' i serija 'Mrs. American Pie', a glumački svijet dodatno je privlači i zbog ljubavi - od kraja 2021. u vezi je s glumcem Austinom Butlerom.

lijepa na mamu

Nije mogla odjenuti jednostavniju haljinu, a izgleda tako dobro, a tek cipele...

Pogledaj galeriju

Kći francuske pjevačice Vanesse Paradis i holivudskog glumca Johnnyja Deppa, Lily-Rose Depp, također već neko vrijeme uspješno pliva modeling i glumačkim vodama. Ova mlada ljepotica tečno govori engleski i francuski jezik, a svi hvale njezin modni izričaj. Ipak, Lily je često bila na udaru kritika zbog izrazito mršave građe, a javnost joj je često poručivala da time šalje pogrešnu poruku ženama diljem svijeta. Idući putem slavnog oca, našla se i u glumačkim vodama - u glavnoj ulozi u HBO-ovoj kontroverznoj seriji 'The Idol'.