gdje je danas?

Obožavale su ga baš sve generacije: Oliver Mlakar uživa u mirovini i braku koji traje 60 godina

10.10.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Živuća legenda televizijskih ekrana, omiljeni spiker i voditelj u srpnju je proslavio 89. rođendan. Njegov lik, glas i djelo najprije vežemo uz emisiju 'Kviskoteka'. Svima je bio omiljen zbog držanja, uglađenosti i ophođenja. A čitao je vijesti, vodio razne televizijske formate, festivale i prijenose. Profesionalno je aktivan i danas, nakon dugogodišnje karijere, a privatno je sretan u braku sa suprugom Dunjom, s kojom živi na samoborskom brijegu

Odavno ga nema na malim ekranima jer je otišao u mirovinu početkom dvijetisućitih godina, no svako spominjanje Olivera Mlakara mnogima budi nostalgiju na neka prošla vremena. Njemu se vjerovalo, poštovalo ga se, rado slušalo i gledalo.

Ranije je rekao da ga na televiziju više ne može privući nikakav televizijski projekt ni honorar jer smatra da je dao svoj doprinos. Sa suprugom Dunjom, s kojom ima dvije kćeri, Mašu i Ivu, živi na brijegu iznad Samobora, a više puta izjavio je da mu ondje jako godi te da je odabrao sjajno mjesto za život.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Psi su mu velika ljubav

Danas se najviše bavi svojim psima šnaucerima, koji s njim i suprugom spavaju i putuju, a već četiri desetljeća i pobjeđuje s njima na natjecanjima. Svojedobno je izjavio da su mu psi 'veće zadovoljstvo od bilo kojega televizijskog programa'.

Karijeru je gradio polako, korak po korak

Prije nego što je krenuo s televizijskom karijerom Mlakar je bio glumac amater. Ostvario je ulogu u predstavi Božidara Violića u Amaterskom kazalištu 'Zvonko Svjetličić'. Godine 1963. počeo je s radom na Televiziji Zagreb, a nakon dvije godine dobio je angažman kao voditelj u 'Pozivu na kviz' s Jasminom Nikić. Čuvenu 'Kviskoteku' vodio je devet godina. Ona mu je donijela zvjezdani status, a i danas mu je najdraži projekt. Vodio je i emisije 'Mikrofon je vaš', 'Jučer, danas, sutra', 'Jadranski susreti', 'Znam, znaš', 'Malo ja, malo ti', 'Sve od sebe', 'Kolo sreće' i mnoge druge, a bio je i urednik - prevoditelj inozemnih programa.

Ranije je objasnio da je svoj posao shvaćao kao svaki drugi, samo što je njegov bio takvog karaktera da su ga gledali na televiziji i smatrali ga popularnim. Priznao je da mu 'nije davao preveliku važnost'. Nema nagrade koju u svom fahu nije dobio, a kad bi mogao vratiti vrijeme, rekao je da 'ništa u životu ne bi mijenjao'.

  • +3
Oliver Mlakar Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL