DONNA VEKIĆ

Učila je od najboljih: Uz puno truda i odricanja, Donna Vekić je uz njihovu pomoć došla do vrha

31.07.2024 u 21:16

Bionic
Reading

Apsolutno najveća podrška našoj Donni Vekić na svim turnirima koje igra diljem svijeta, pa tako sada i u Parizu gdje se danas bori za ulazak u polufinale, njezini su roditelji Brankica i Igor, ali i mlađi brat Bruno koji se jedini iz obitelji ne bavi sportom

Osječanka Donna Vekić nikada nije krila, dapače, uvijek je isticala kako su upravo njezini roditelji, Brankica i Igor Vekić, najzaslužniji za njezin uspjeh kao i da su joj najveća podrška. No, tu nije samo u pitanju ljubav roditelja prema djetetu, nego i 'plivanje' dobro poznatim terenom.

I Brankica i Igor bili su uspješni sportaši, zbog čega znaju koliko je truda i odricanja potrebno da se postigne uspjeh. Donnin otac Igor svojedobno je bio golman NK Osijeka, majka Brankica godinama se bavila atletikom, a baka Lidija bila je profesorica tjelesnog odgoja. Jedini koji nije zaplivao sportskim vodama Donnin je mlađi brat Bruno koji je odlučio biti pilot.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Poznata je priča kako je Donna zapravo prvo počela s gimnastikom kada je imala samo četiri godine, a dvije godine kasnije prvi je puta uzela reket u ruke. Tada joj je, kako je rekla, sve to bilo samo zabava, no s vremenom se sve to promijenilo.

Roditelji i brat Donne Vekić Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Da je u njoj čučao talent vidjelo se i kada je već s devet godina završila u kampu Nicka Bollettierija na Floridi.

No, vjerojatno teško da bi tako rano krenula put Amerike da nije imala veliku pomoć obitelji - majke Brankice, oca Igora i pokojnog djeda Branka.

  • +5
Donna Vekić Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Sportska karijera traje relativno kratko i mnogi su nažalost potpuno izgubljeni kad ona završi jer ne znaju što bi dalje. Sigurno ću nakon profesionalne karijere na neki način ostati u tenisu, ali me i zanima puno toga izvan njega', izjavila je svojedobno za tportal Donna Vekić koja ima i svoju udrugu Donna Tennis Team, a koju vode upravo njezini roditelji.