ukradeno djetinjstvo

Od teen zvijezde do posrnulog bogatašića: Kako je P Diddy uništio Justina Biebera

28.09.2024 u 11:03

Bionic
Reading

Justin Bieber postao je zvijezda u dobi kada mnogi još uvijek ni ne znaju kakvog je točno okusa alkohol, a kamoli išta jače. Preko hitova 'Baby' i 'One Less Lonely Girl', Bieber je životni put i karijeru opjevao pjesmom 'Lonely' u kojoj je neizravno opisao dramu koju je prolazio kao dječak u svijetu odraslih

Justin Bieber jedna je od najvećih faca u svijetu glazbe! Uspio je još kao 14-godišnja zvijezda, izbacivao je hit za hitom, a tijekom karijere surađivao je s popularnim glazbenicima kao što su Ludacris i Ed Sheeran, a s Mariah Carey je obradio i njezin najpoznatiji hit 'All I Want For Christmas'. Ipak, ni njegova karijera nije bez mrlja.

U trenutcima kada svijet showbusinessa trese drama oko P Diddyja, mnogi ističu kako je upravo Bieber jedna od njegovih žrtava.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Diddy kojeg je dječak Justin Bieber neiskvareno gledao kao mentora, 14-godišnjaka je vodio na kojekakve partije, a snimke pokazuju da je i tada već konzumirao štošta. Kanađanin se ipak uspio izvući iz pakla za koji se sada sudi P Diddyju, no put nije bio nimalo lak.

Početak karijere na YouTubeu i uspon uz 'face' iz showbusinessa

Baš poput milijuna klinaca koji objavljuju svoje klipove na društvenim mrežama pokazujući svoje supertalente, i početak ovog glazbenika bio je vrlo sličan. Njegova majka na društvenim je mrežama objavljivala isječke kako dječak izvodi obrade Stevieja Wondera , Michaela Jacksona i Ne-Yoa, a kao 14-godišnjaka s glazbenim talentom, ali i neodoljivim dječjim lišcem i toplim očima, prepoznao ga je glazbeni menadžer Scooter Braun te ekspresno krenuo ulagati u karijeru šarmantnog dječaka.

Kako bi upoznao dječaka, Scooter Braun pozvao ga je u studio u Atlanti, odakle je i krenula njegova zavidna glazbena karijera.

U studiju kojeg su pohađali brojni glazbenici, tada se našao i Usher koji se odmah zainteresirao za suradnju s tinejdžerom. Impresioniran Bieberovim prirodnim samopouzdanjem i vokalnim talentom, Usher mu je pomogao da potpiše ugovor za snimanje krajem 2008. godine.

Prvi hitovi

U svibnju 2009. godine mladi je glazbenik izdao svoju prvu pjesmu te posve zaludio djevojčice, ali i čitav svijet. Pjesmi 'One Time' nije trebalo dugo da postane svjetski hit, a Justinu Bieberu da se istakne kao 'tiha patnja' djevojčica koje su ga silno htjele upoznati maštajući da pjeva baš o njima.

Sa samo 15 godina Bieber je s pjesmom 'One Less Lonely Girl' dospio na 16. mjesto na Billboardovoj ljestvici, ali i pokrenuo senzaciju na koncertima izvlačeći djevojčice iz publike, posjedajući ih na stolicu usred bine te pjevajući im romantičnu pjesmu.

Kroz godine postao je sve zamjećeniji, a ubrzo ga je primijetio i reper Ludacris s kojim je snimio hit 'Baby', s kojim se popeo na vrhunsko 5. mjesto Billboardove ljestvice. Osim toga, službeni spot upisao se kao prvi koji je na YouTube-u prikupio više od 500 milijuna pregleda. Nakon pjesama 'One Time' i 'Baby', godine 2012. pjesma 'Boyfriend' zauzela je 2. mjesto na ljestvici, a zatim je 2015. dospio na prvo mjesto ljestvice s pjesmom 'What Do You Mean?'.

Druženja s P Diddyjem

Isto kao što je Usher svoj uspjeh gradio uz mentorstvo P Diddyja, tako je i Usher odlučio pomoći Justinu, a kako je Bieber postajao sve popularniji, sve se više ljudi htjelo biti u njegovoj blizini, a među njima i - P Diddy.

S obzirom na brojna prijateljstva popularnog Diddyja, njegova je uloga u Justinovim ranim danima bila ključna. Diddy je uzeo Justina pod svoje i ponudio mu pogled na luksuzni i brzi stil života glazbenog mogula. Još kao dječak, točnije kao adolescent, Justin je sudjelovao na partijima koji ni po kojim mjerilima, bar kako se čini prema onome što se u posljednje vrijeme otkriva, nisu bili ono što je osoba tih godina trebala doživjeti: od droge i hektolitara alkohola pa sve do nemoralnih radnji na svakom kutu Diddyjeve vile u blizini Heffnerove oaze Playboyevih zečica.

'On ima četrdeset osam sati s Diddyjem, gdje se družimo i što radimo ne možemo otkriti, ali to je definitivno san 15-godišnjaka', rekao je u jednom videu P Diddy.

@metroentertainment Video footage of @diddy and 15-year-old @justinbieber has resurfaced online after the rapper was arrest and charged on racketeering and s** trafficking charges. In the clip, Diddy says that he’s documenting his ‘48 hours’ with Justin and online users have branded the video as ‘creepy’ and ‘disturbing’. 📲 Follow for updates. #breakingnews #diddy #centralpark #newyork #fyp #pdiddy #arrest #usnews #rapnews #raptok #puffdaddy #diddy #fbi#uspolice #justinbieber #footage ♬ original sound - Metro Entertainment

Iako se video tada nije činio uznemirujuć, gledan iz današnje perspektive otvara brojna pitanja, uključujući i ono o odgovornosti za razvoj 15-godišnjaka koji se preko noći našao u svijetu odraslih.

Također, društvenim mrežama sada kruži i video u kojem djeluje kao da ga Diddy prisiljava na druženje i opominje zbog nejavljanja. 'Nisi me nazvao i družio se kao što smo se družili', rekao je Justinu.

@dailymailau The footage of the pair has resurfaced online after Sean ‘Diddy’ was arrested on sex-trafficking charges #justinbieber #bieber #bieberfever #biebertiktok #diddy #crime #creepy #gross #dailymail #fyp #australia ♬ original sound - Daily Mail Australia

O zloglasnim partijima ovih se dana puno priča te izlaze imena slavnih koji su prisustvovali partijima i zataškivali kriminalne radnje za koje se sada sudi glazbenom mogulu. Na popisu se naIazi i ime tada tinejdžerske zvijezde, a iako Justin sada šuti kao zaliven o njihovom odnosu, mnogi tvrde da je Diddy Biebera vinuo na vrh da bi ga spustio na dno te da je Bieber jedna od Diddyjevih žrtvi.

Spasila ga je vjera

'Biti tako mlad. Biti u industriji. Ne znati gdje krenuti. Svi su mi govorili da me vole', pričao je Bieber u intervjuu 2020. godine natuknuvši probleme kroz koje je prolazio, a onda je kroz suze zavapio govoreći o Billie Eilish koja je tada tek stupala u svijet showbusinessa: 'Samo je želim zaštititi. Ne želim da ona prođe kroz ono što sam ja prošao. Ne želim to nikome.'

Jedno vrijeme glazbenika nije bilo u javnosti, skrivao se od paparazza te se posve povukao. Povremeno su bile objavljivanje njegove fotografije pokazujući Biebera u lošem stanju.

Ipak, 2019. na Instagramu se obratio zajednici svojih obožavatelja u poduljoj objavi.

'Iz 13-godišnjaka iz malog mjesta izrastao sam u osobu koju svi vuku lijevo-desno govoreći kako me vole i koliko sam dobar. Ne znam kako kod vas, ali poniznost dolazi s godinama. S godinama dolaze i racionalnost i odluka o napretku (još jedan od razloga zašto je zabranjeno piti prije 21. godine)... Do 20. godine donio sam sve loše odluke koje vam mogu pasti na pamet i došao od najvoljenije osobe na svijetu do najomraženije, najosuđivanije i najismijanije osobe', napisao je Justin priznavši kako ga grize savjest zbog prošlosti.

Mnogi sada tvrde kako je Bieber posrnuo upravo zbog stvari koje je vidio i konzumirao na tim partijima, a spas je pronašao u crkvi i molitvi.

Pjesma 'Lonely'

Godine 2021. glazbenik je nakon duže pauze objavio pjesmu 'Lonely' u suradnji s Bennyjem Blancom, sadašnjim partnerom Selene Gomez. Pjesma koja govori o osjećaju samoće koji ga je pratio u dotadašnjoj karijeri danas je dobila posve novo značenje, a svi tvrde da je u njoj zapravo i priznao što mu se događalo u godinama dok se družio s P Diddyjem. 
 

Svi su me vidjeli bolesnog

I činilo se kao da nitko nije mario

Kritizirali su stvari koje sam radio kao idiotski klinac.

Što ako imaš sve,

 ali nemaš nikoga za nazvati.

Možda bi me tada poznavao

Jer imao sam sve

Ali nitko me nije slušao

A to je jednostavno usamljeno.

Tako sam usamljen, usamljen.

Justin Bieber & benny blanco - Lonely (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Justin Bieber

U velikom intervjuu za GQ istaknuto je kako je pomoć pri vraćanju u normalu potražio u pastoru Judahu Smithu koji sa svojom suprugom vodi crkvu pod nazivom Churchome. Vodstvo pastora Smitha pomoglo mu je da shvati da želi voditi obiteljski život: 'Cijeli život imao sam neskladnu obitelj. I tako me jednostavno privukla obitelj koja zajedno večera, zajedno se smije, zajedno razgovara.'

Obiteljski život s Hailey

Obitelj o kojoj je maštao donijela mu je veza s Hailey Bieber.

Mnogi tvrde kako je u brak s Hailey uletio bez puno razmišljanja, ali i bez ljubavi jer su mnogi uvjereni da je njegova jedina prava ljubav i dalje Selena Gomez. Međutim, Justin nijedanput nije dao naslutiti da je brak s Hailey bio pogreška te o njoj govori s puno ljubavi.

'Draga Hailey, dok ležim ovdje, ti spavaš pored mene, razmišljam u sebi kako sam tako blagoslovljen. Tvoja poniznost, radost i želja za rastom me oduševljava! Čast mi je biti tvoj muž. Obećavam da ću te voljeti sve dane našeg života. Laku noć Hailey nadam se da ćeš ovo pročitati ujutro i nasmijati se! Ti si moj ZAUVIJEK', napisao je 2020. godine u jednoj objavi na Instagramu.

Popularan je par nedavno dobio dijete, a Justinu se ispunila dugogodišnja želja.

Vijest da je u obitelj stigao sinčić Jack na Instagramu je objavljena 24. kolovoza, a izvor je potvrdio da se obitelj dobro snalazi: 'Oboje su presretni. Beba je pravo čudo. Neodoljiv je i dobro mu ide. I Hailey je dobro.'

postali su roditelji

Dok svijet drma drama P Diddyja: Justin Bieber snimljen sa suprugom u izlasku

Pogledaj galeriju