SIGURNOST JE NAJVAŽNIJA

Organizator bečkih koncerata Taylor Swift otkrio koji podatak je presudio otkazivanju

08.08.2024 u 15:33

Bionic
Reading

Iako se sama pjevačica još uvijek nije obratila svojim obožavateljima, istupio je organizator bečkih koncerata Ewald Tatar koji je na konferenciji za medije istaknuo kako im je jedini prioritet sigurnost

Bura oko otkazivanja tri davno planirana koncerta Taylor Swift u Beču, koja su se trebala održati 8., 9. i 10. kolovoza na stadionu Ernst Happel, ne prestaje. Isti su otkazani nakon što je intenzivna istraga dovela do uhićenja radikalnih islamista koji su navodno planirali teroristički napad na jednom od tri zakazana koncerta.

Iako se 34-godišnja Taylor Swift još uvijek nije obratila svojim vjernim i razočaranim fanovima, na konferenciji za medije istupio je organizator Ewald Tatar.

Glavni i odgovorni u Barracuda Musicu, koji su prvi i objavili na službenom Instagram profilu vijest o otkazivanju, objasnio je da je otkazivanje bilo neizbježno, unatoč dramatičnim financijskim gubicima, ali i emocionalnoj katastrofi, od strane najzagriženijih swiftieja koji su ovo čekali godinu dana.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Odluka nije uobičajena, no ispravna je', rekao je Tatar dodavši da je sigurnost posjetitelja na prvom mjestu. Sama odluka donesena je u suradnji s pjevačicom i njezinim menadžmentom, a Tatar je iskoristio priliku i da zahvali vlastima na odličnoj suradnji koja je u konačnici dovela do spriječavanja potencijalne katastrofe i velike tragedije.

Otkazivanje koncerta nije zaštitilo samo 65 tisuća posjetitelja na stadionu, koji su kupili karte samo za jedan od koncerata, već i oko 20 tisuća njih koji su željeli prisustvovati koncertu ispred stadiona, slušajući bez kupljene ulaznice.

DONOSI MU SREĆU

Taylor Swift čestitala Kelceu na pobjedi na najbolji način - strastvenim poljupcima

Pogledaj galeriju

Ono što najviše plaši je da je jedan od osumnjičenika, 17-godišnji mladić, već bio infiltriran na stadion kao zaposlenik te je boravio na stadionu, što znači da je imao pristup apsolutno svemu. Upravo je taj podatak presudio da se koncerti u konačnici i otkažu.

Sama odluka o otkazivanju nije bila laka, ali je, kaže organizator, bila neophodna s obzirom na prijetnju. Tko će u konačnici snositi goleme troškove otkazivanja, za sada nije poznato.