TERORISTIČKI NAPAD

Upravo je ovaj scenarij bio najveći strah u životu Taylor Swift

08.08.2024 u 09:39

Bionic
Reading

Slavna pjevačica, koja je u iduća tri dana trebala u sklopu svoje Eras turneje održati tri koncerta u Beču, svojedobno je progovorila upravo o tome koliko strahuje od toga da se na njezinom koncertu desi teroristički napad, kao što se svojedobno dogodio njezinoj kolegici Ariani Grande

Kada je sinoć, oko 22 sata, na Instagram profilu Barracuda Musica objavljena vijest kako su tri rasprodana koncerta američke pop zvijezde u Beču otkazana i to nakon što su uhićena dva osumnjičenika za navodno planiranje terorističkog napada, svi oni koji su već imali karte u džepu i rezerviran smještaj s nevjericom su dočekali vijest.

Dapače, mnogi su mislili da je lažna vijest, no onda su shvatili da je to službeni profil austrijskog organizatora, a potom se krenula vijest brzinom munje širiti od BBC-ja i Varietyja preko CNN-a i Guardiana.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

'Nemamo drugog izbora nego otkazati tri zakazana koncerta zbog sigurnosti svih posjetitelja', stajalo je u objavi organizatora Barracuda Musica, a onda su na tisuće mailova poslana na adrese svih onih koji su još prije godinu dana kupili karte za toliko željeni koncert u kojima je stajalo kako će u idućih deset dana stići povrat novca.

Upravo takav scenarij bio je nešto čega se Taylor Swift godinama pribojavala. Sve otkako se slično odigralo na koncertu njezine kolegice Ariane Grande.

Mnogi se još jasno sjećaju Arianinog koncera koji se 22. svibnja 2017. održao u Manchester Areni. Tada je bombaš samoubojica aktivirao eksplozivnu napravu i ubio 22 osobe koje su bile na koncertu, a Taylor se na to osvrnula dvije godine kasnije za magazin Elle, na kraju svoje prošle turneje Reputation.

The Eras Tour (Taylor's Version) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

I pucnjava na koncertu u Vegasu dogodila se te iste 2017. godine i to 1. listopada, kada je naoružani muškarac počeo pucati po mnoštvu na glazbenom festivalu, gdje je u tom trenutku bilo više od 22 tisuće ljudi, a njih 60 izgubilo je tada svoje živote.

Pričajući o svom najvećem strahu, Taylor je rekla kako strahuje od toga da se teroristički napad dogodi na nekom njezinom koncertu, kao i da joj je jedini cilj zaštititi obožavatelje na svojoj turneji.

Kako zaštititi obožavatelje?

'Nakon bombaškog napada u Manchester Areni i pucnjave na koncertu u Vegasu, bila sam potpuno prestravljena što idem na turneju jer nisam znala kako ćemo zaštititi 3 milijuna obožavatelja tijekom sedam mjeseci', rekla je tada Taylor dodavši kako je sve to zahtijevalo planiranje i ogromne troškove i trud kako bi zaštitila obožavatelje.

PRED MILIJUNIMA GLEDATELJA

Taylor Swift i Travis Kelce nisu se suzdržavali: Strastveni poljupci nakon osvojenog Super Bowla

Pogledaj galeriju

Inače, nije nepoznanica da se taj strah od nasilja i napada 'preselio' i u njezin privatni život, pa je tako otkrila da uvijek nosi zaštitnu odjeću za prostrijelne i ubodne rane.

Zaluđeni obožavatelji

Slavne osobe česta su meta psihički nestabilnih osoba koji ih prate u stopu te čak provaljuju u njihove domove, stoga su poznati stalno u strahu da će oni biti iduća meta svojih zaluđenih obožavatelja.

Upravo iz straha da se nešto ne bi dogodilo desecima tisuća obožavatelja, koji su u iduća tri dana trebala pjevati najveće hitove Taylor Swift na Ernst Happel stadionu u austrijskoj prijestolnici, Taylor je sa svojim timom i organizatorima donijela odluku koja joj zasigurno nije bila laka - tri koncerta otkazana su, a sve kako bi životi bili sačuvani.