FANOVI U ŠOKU

Otkazani svi koncerti Taylor Swift u Beču zbog straha od terorističkog napada

07.08.2024 u 22:27

Bionic
Reading

Tri rasprodana koncerta američke pop zvijezde u Beču otkazana su nakon što su uhićena dva osumnjičenika za navodno planiranje terorističkog napada, priopćile su austrijske vlasti

'Nemamo drugog izbora nego otkazati tri zakazana koncerta zbog sigurnosti svih posjetitelja', stoji u objavi organizatora Barracuda Musica, uz obavijest da će 'sve ulaznice biti automatski vraćene'.

Otkazivanje rasprodanih koncerata Taylor Swift dolazi nekoliko sati nakon što su austrijske vlasti objavile da je 19-godišnji austrijski državljanin uhićen u srijedu ujutro, a drugi osumnjičenik uhićen je poslijepodne. Osumnjičenici su se navodno radikalizirali putem interneta, na medijskoj konferenciji otkrio je Franz Ruf, glavni ravnatelj za javnu sigurnost u austrijskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

  • +8
Koncert Taylor Swift na londonskom Wembleyju Izvor: Profimedia / Autor: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Osumnjičeni 19-godišnjak navodno je početkom srpnja obećao vjernost čelniku Islamske države, rekao je Ruf. Beč je bio meta njihovog planiranog napada, a 19-godišnji osumnjičenik bio je posebno usredotočen na koncert američke pop zvijezde u Beču, izjavio je.

Tri rasprodana koncerta Taylor Swift u Beču trebala su se održati ovaj četvrtak, petak i subotu, a prije nego što su otkazani, Ruf je rekao da će sigurnost na koncertima biti pojačana.

Koncerti Taylor Swift u Beču privukli bi više od 70 tisuća ljudi

Očekivalo se da će koncerti privući 65.000 posjetitelja dnevno, s dodatnih 10.000 do 15.000 obožavatelja izvan tog područja, za medije je otkrila austrijska policija.

Swift je započela iznimno uspješnu 'Eras Tour' u Glendaleu u Arizoni 18. ožujka 2023. godine. U listopadu iste godine objavila je koncertni film o svojoj rekordnoj turneji naslova 'Taylor Swift: The Eras Tour', koja je nastavila rušiti vlastite rekorde, ali i zaraditi nominaciju za Zlatni globus.

  • +9
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Na 100. postaji turneje ovog ljeta u Liverpoolu u Engleskoj, 14-struka dobitnica nagrade Grammy rekla je publici da je ova turneja 'definitivno bila najiscrpnija, sveobuhvatna, ali najradosnija, najnagrađivanija i najdivnija stvar koja joj se dogodila do sada'.

Svoj kraj doživjet će 8. prosinca u kanadskom Vancouveru.