LIJEPA BENEDIKTE

Osim ljepotom, osvaja stilom: Tko je odabranica danskog grofa Nikolaja

12.06.2024 u 05:59

Bionic
Reading

Ime Benedikte Thoustrup, zgodne Dankinje koja živi na relaciji između Kopenhagena, Pariza i Australije, dobro upućenima u zbivanja u kraljevskim obiteljima nije nimalo nepoznato

Lijepa Benedikte, inače studentica Copenhagen Business Schoola, već je neko vrijeme u vezi sa zgodnim pripadnikom danske kraljevske obitelji.

Nikolai (24), koji nosi titulu grofa od Monpezata, nećak je danskog kralja Frederika X, odnosno sin njegova brata, princa Joachima, i njegove prve supruge Alexandre, a na veliku žalost brojnih obožavateljica, zaljubljen je do neba u lijepu Benedikte.

Najpoželjniji neženja Danske i najstariji unuk kraljice Margrethe II, koja je abdicirala u čast sina Frederika, uspješno se bavi manekenstvom, a kao i Benedikte, jako voli modu.

Iako su prošle godine Nikolaju i njegovoj braći i sestrama oduzete titule princa i princeza, markantni Danac nije tugovao, već je prionuo na posao, radeći model kao za velike modne kuće poput Diora i Burberryja.

  • +4
Grof Nikolai od Monpezata Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Poduzetna Benedikte (24) je pak osnivačica obiteljskog brenda BénéSoie, koji proizvodi kopče za kosu, ručno šivane torbice i svilene trake za kovrčanje kose bez topline. Vrijedna i ambiciozna studentica radi za brend s majkom Anette i bakom Ritom, vještom krojačicom.

'Same ručno šivamo sve svilene trake i ulažemo velike napore u pronalaženje ostataka svile kako bismo bile sigurne da je naša proizvodnja što održivija. Nadalje, sve naše kopče za kosu izrađene su od biljnog materijala koji je biorazgradiv', stoji na web stranici brenda BénéSoie. Prema njezinom profilu na LinkedInu, Benedikte je trenutno asistentica u investicijskoj tvrtki A.P. Moller u Kopenhagenu, usporedo sa studijem u Kopenhagenu i obiteljskim poslom. U svakom slučaju, ova stajliš Skandinavka već se etablirala kao netko koga itekako treba imati na modnom radaru. Danska ljepotica redovito objavljuje videe i fotografije stajlinga na Instagramu, rotirajući brendove koje obožavaju sve cool cure, kao što su Realization Par, SIR. Label, BEC + BRIDGE...

Njezin je stil istodobno ženstven i razigran, a za svečane prigode rado bira hrabrije uzorke, krojeve...

Sudeći po svemu, ima urođenu vještinu kreiranja minimalističkih stajlinga, no svaki od njih uspijeva dotjerati do zadnjeg detalja i dati mu osobni žig, a uvijek rado ističe svoju skladnu figuru.

Uspješno eksperimentira i bojama i uzorcima te rado nosi kombinacije koje laskaju njezinoj zavidnoj liniji, a nju održava kombinacijom prehrane i brojnih aktivnosti koje uključuju hiking, plivanje, bicikliranje, planinarenje…

Nije pristalica dramatičnog make upa, a kosu najčešće nosi stiliziranu u blage valove, što joj, kao strastvenoj sportašici, baš dobro pristaje. Lijepa kći bivšeg predsjednika banke, model, poslovna žena i influencerica na TikToku niže cool kombinacije jednu za drugom, a zahvaljujući manekenskoj figuri, svaki joj outfit, složit će se svi, pristaje kao saliven.

Osim što je ekološki osviještena, trendseterica ima svoju 'divlju' stranu jer obožava aktivnosti kao što je bungee jumping na Novom Zelandu, kao i plivanje, jahanje.... Par živi raskošnim životnim stilom između Australije, Pariza i Kopenhagena, a tu i tamo zalete se i do Balija, Indonezije, Južne Amerike ili sličnih egzotičnih destinacija okupanih suncem.

U vezi su od 2018., a upoznali su se na studiju u Kopenhagenu.

Nikolai je studirao poslovnu administraciju i upravljanje uslugama dok je Benedikte bila studentica održivosti i menadžmenta. Ubrzo nakon što je njihova veza procvjetala, par je odlučio provesti semestar na Tehnološkom sveučilištu u Sydneyju.