bitka s rakom

Otkriveno zašto je kralj Charles imao samo 30 minuta za princa Harryja

18.08.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Šest mjeseci nakon što je objavljena vijest da kralj boluje od raka stvari izgledaju puno bolje, toliko da je spreman otputovati u posjet Australiji

Međutim, daleko od očiju javnosti, kralj Charles imao je, kao i svaki onkološki pacijent, dobrih i loših dana, a put do oporavka bio je težak, s tim da mu je najteže bilo prihvatiti nove okolnosti.

Premda je bio poznat po svojoj energiji, ovaj se djed morao mnogo odmarati, štiti se od Covida i čak ograničiti posjet princa Harryja na samo 30 minuta - sve da bi se zaštitio od infekcija. S druge strane je, baš kao i vlastita majka, odlučio pokazati hrabrost prema javnosti, ali su ljubitelji kraljevske obitelji bili zabrinuti što vijesti o promjenama njegova stanja nema. Sada se i to mijenja, neke su informacije otkrivene, poput činjenice da dvor neće otkriti koji je tip raka u pitanju, zato što ne žele da samo jedan tip raka dobije na važnosti.

  • +4
Kralj Charles Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Otkriveno je i da su tijekom 103 dana koliko je izbivao s dužnosti oko njege bile postavljene barijere kao u vrijeme Covida i da je broj ljudi kojima je mogao biti okružen bio strogo ograničen. Njegova se terapija trebala odvijati u Londonu, a odmaranje je bilo predviđeno za rezidencije u Sandringhamu, Highgroveu i Windsoru, što je odmah propalo. Naime, princ Harry je nepredviđeno doletio iz Los Angelesa ne bi li vidio oca baš kad se kralj spremao odletjeti u Sandringham. Princu se izašlo ususret, no posjet nije mogao trajati dulje od 30 minuta zbog zaštite kralja od infekcija.