trumatično djetinjstvo

Ova glumica slovi za jednu od najljepših žena Turske, a nosi duboke emocionalne ožiljke

15.10.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Hit-serija 'Miriše na ljubav' koja se prikazivala na RTL-u, u kojoj su glavne uloge odigrali popularni glumci Hande Ercel i Kerem Bursin osvojila je gledatelje, a uz njih su u toj ljubavnoj poslastici svoje uloge su pronašli i drugi poznati turski glumci. Među njima je i Melisa Dongel koju publika pamti i iz turskih serija 'Pokucaj na moja vrata' i 'Elif'

Melisa Dongel u seriji 'Mirišena ljubav' glumila je Ceren jednu od najboljih priateljica od Ede (Hande Ercel). Odrasla je u obitelji odvjetnika pa je nastavila tradiciju pohađanja pravnog fakulteta, no njezin je san postati modnom dizajnericom.

Potresna priča

Kad je riječ o privatnom životu, mlada glumica je imala teško djetinjstvo kojeg je provela u blizini čovjeka koji ju je godinama zlostavljao. Najgore od svega je da joj nitko nije povjerovao. Upravo je zbog tog razloga u srpnju 2021. pokrenula pravni postupak protiv svog oca i odlučila preuzeti skrbništvo nad mlađom sestrom kojoj je u to vrijeme bilo 17 godina.

Glumica je izjavila da je 'umorna od života u kojem se pretvara da se ništa nije dogodilo'. 'Teško sam preživjela svoje djetinjstvo. Moja majka nije mi vjerovala. Rekla mi je: 'Nemoj ići na policiju, oni će zatvoriti tatu, ali će ga osloboditi i on će te ubiti', otkrila je i neugodno iznenadila svoje obožavatelje.

Njezina majka javno je priznala da nije vjerovala svojoj kćeri da je otac zlostavlja. On je pak tvrdio da je sve izmislila jer joj nije dopuštao da bude glumica. 'Nisam mogla ništa reći jer mi je otac prijetio da će okončati moju glumačku karijeru i maknuti me iz škole', ispričala je zašto ranije nije istupila sa svojom pričom.

Zbog hrabrosti i iskrenosti na društvenim mrežama, dobila je podršku obožavatelja i kolega glumaca te je dobila naklonost turske javnosti. Pokrenuta je i kampanja #MelisaDöngelYalnızDeğildir (Melisa Dongel nije sama) koja je osvijestila važnost razgovora o nasilju i traumama s kojima se suočavaju brojni ljudi u ostatku svijeta, a glumica je zbog svega što je proživjela započela borbu za strože zakone za silovatelje u Turskoj.