NISU VIŠE BLISKI

Ova se odluka princa Williama nikako neće svidjeti Harryju

18.08.2024 u 22:48

Bionic
Reading

I dok je ovih dana u fokusu javnosti višednevni posjet princa Harryja i Meghan Markle Kolumbiji i to na poziv potpredsjednice te države Francije Márquez, odnosi nekad vrlo bliske braće nikad nisu bili gori

Kako je objavio Daily Mail, princ William nije razgovarao s Harryjem dvije godine i ne želi ga na svojoj krunidbi.

Budući prijestolonasljednik ne planira pozvati mlađeg brata na svoju krunidbu kada za to dođe vrijeme, kažu dobro upućeni izvori.

Iako su nekada bili bliski, braća nisu razgovarala gotovo dvije godine nikad nisu bili toliko 'otuđeni', što je blizak prijatelj opisao kao 'jako tužno'.

  • +4
Princ Harry sa suprugom Meghan Markle u Kolumbiji Izvor: Profimedia / Autor: Mario Castillo/GTRES/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izvor blizak Williamu rekao je za The Sunday Times: 'Ove godine on je usredotočen na suprugu, djecu i oca. Njegov brat nije nešto o čemu se raspravlja.'

Zategnuti odnosi

Podsjetimo, i princezi od Walesa i kralju ranije ove godine dijagnosticiran je rak.

Kako se već pisalo, Harry i Meghan navodno su saznali za Kateinu dijagnozu u isto vrijeme kada i šira javnost - kada ju je objavila svijetu u dirljivoj video poruci snimljenoj u vrtovima u Windsoru.

Izvor blizak Harryju i Megan rekao je da su njih dvoje kontaktirali Williama i Kate, ali kontakt nije bio uzvraćen.

Kao što je dobro dokumentirano u njegovim bestselerima memoarima Spare, Harry se osjećao godinama prezrenim od strane članova kraljevske obitelji, uključujući vlastitog brata.

Dobro upućeni kažu kako su braća posljednji puta razgovarali na sprovodu kraljice Elizabete u rujnu 2022.

Inače, princ Harry i Meghan Markle napustili su kraljevsku obitelj i Veliku Britaniju u siječnju 2020. te su svoju sreću pronašli u Kaliforniji gdje žive s dvoje djece, Archiejem i Lilibet.