neobičan trenutak

Ovo se ne događa često: Brigitte Macron iznenadila je kraljicu Camillu 'čudnom' gestom

07.06.2024 u 21:45

Bionic
Reading

Kraljica Camilla nije reagirala na ljubazan pokušaj prve dame Francuske da se pred memorijalnim zidom drže ruku pod ruku te je ostala posve hladnokrvna

Kraljica Camilla i prva dama Francuske Brigitte Macron zajedno sa svojim supružnicima susreli su se u britanskom memorijalnom centru povodom obilježavanja 80. godišnjice 'Dana D' u Normandiji. No, nije sve prošlo prema planu.

Naime, u pokušaju da dirljiv trenutak podijeli s britanskom kraljicom, prva dama Francuske željela se držati s kraljicom Camillom, ali ona je ostala posve hladnokrvna na ovaj potez.

Sve se dogodilo u nekoliko sekundi; Brigitte Macron spuštala je vijenac cvijeća pred memorijalnim zidom, a pri ustajanju prišla je supruzi kralja Charlesa III. te posegnula za njenom rukom.

  • +4
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Castel Franck/ABACA / Shutterstock Editorial /Profimedia

Nakon što ona nije reagirala, 71-godišnja Brigitte primila je pet godina stariju monarhinju za dlan, no kada je vidjela da ništa neće biti od ove lijepe geste, odustala je i odmakla se na poveći razmak u stranu te presavinula ruke ispred sebe.

Dvije dame u toj su pozi ostale stajati nekoliko trenutka pa se pridružile kralju Charlesu i predsjedniku Macronu, koji su se ranije srdačno pozdravili. Britanski monarh pozdravio je prvog čovjeka Francuske toplim zagrljajem, a njegovoj supruzi poljubio je ruku.

Kada je riječ o njihovim suprugama, nagađa se kako nije riječ o bilo kakvim narušenim odnosima, već je kraljica samo ostala iznenađena gestom van uobičajenog protokola.

  • +6
Kraljica Camilla i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Lemouton Stephane/Pool/ABACA/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

No, iako se nisu 'uigrale' tijekom ceremonije, Brigitte Macron i kraljica Camilla vješto su se modno uskladile. Obje su pratile pomno osmišljena pravila odijevanja te osvanula u posve bijelim izdanjima.

Brigitte je nosila kaput haljinu s velikim otkrivenim gumbima i definiranim pojasom u struku, u kojem je izgledala besprijekorno elegantno te uspješno naglasila vitkost. Monokromatski stajling je upotpunila bijelim salonkama špic vrha. Kraljica Camilla nosila je midi haljinu Anne Valentine s detaljima na ovratniku te rubovima rukava.

UPLAKANA PORED CHARLESA

Krije li palača nešto od javnosti? Suze kraljice Camille obišle svijet

Pogledaj galeriju