MEGHAN MARKLE

Ovome se nisu nadali: Kraljevska obitelj u poreznim problemima, a sve zbog jedne stvari

19.11.2018 u 14:09

Bionic
Reading

Noćnu moru proživljavaju članovi britanske kraljevske obitelji otkako su doznali da američke službene vlasti pokušavaju dograbiti dio višemilijunskog kolača koji su u protekloj godini zaradili princ Harry i Meghan Markle. Naime, budući da je vojvotkinja od Sussexa još uvijek službeno američka državljanka, to znači da je dužna platiti porez u Americi, a prihodi bi se mogli proširiti na sve od kojih je dobila novac, uključujući njezina supruga

Ta pravna zavrzlama mogla bi itekako iscrpiti njezinih pet milijuna dolara, koliko je zaradila još u Americi, kao i glavni izvor prihoda princa Harryja - 300 tisuća funti godišnje, koliko dobiva iz zaklade, a na što plaća porez Velikoj Britaniji. Istraga bi se mogla proširiti i na samu kraljicu, kao i princa Charlesa, jer su i oni poprilično financirali supružnike. Zbog svega toga obitelj je angažirala američke financijske stručnjake koji bi se trebali pobrinuti za taj problem.

  • +37
Meghan Markle - svi stajlinzi s australske turneje Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Američka porezna kontrola navodno je poprilično temeljita kada je u pitanju razotkrivanje ljudi za koje vjeruju da im duguju novac, a Meghan su se 'uhvatili' jer, iako već živi u Velikoj Britaniji i ima boravišnu vizu, i dalje je američka državljanka. Ukratko, to znači da, sve dok službeno ne postane britanska državljanka, Meghan Markle morat će svake godine prijavljivati porez u Americi.

Posljednju prijavu poreza imala je 17. travnja, stoga bi ovoga puta trebala prijaviti sve što je dobila u braku - osim zajedničkih prihoda, Meghan će morati na procjenu dati i nekretnine u kojima će živjeti s Harryjem, a jedini način da to izbjegne je da sama plaća najamninu.

Neki idu toliko daleko da tvrde kako će morati prijaviti i svoj zaručnički prsten, vrijedan oko 650 tisuća kuna, kao i vjenčanicu.

No nisu to jedini problemi posljednjih dana u kraljevskoj obitelji, a koji su zapravo započeli prije šest mjeseci, kada je u nju i službeno ušla Meghan Markle. Kako se šuška po hodnicima palače, dolazak Meghan Markle uspoređuje se s uraganom, a ona navodno sve radi sve po svome i to već od 5 ujutro, kada ustaje, pa zbog toga i nije omiljena među poslugom.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svoj stav jasno je iskazala već na vjenčanju, odabravši bijelu vjenčanicu s potpisom Givenchyja, zbog čega je i kraljica ostala u čudu. Naime, kraljica je smatrala da Meghan, kao razvedena žena, treba odjenuti prikladnu vjenčanicu za svoj dan iz snova. Nakon toga trebalo joj je dosta da se prestane 'odijevati holivudski' i prihvati 'kraljevski stil'.

Crnu boju odjeće još uvijek nije izbacila iz svog ormara, a ona je u kraljevskoj obitelji namijenjena onima koji žaluju za preminulom osobom, no uspjela je kiksati i odjenuvši hlače koje pripadaju odijelu, potom i haljinu dugu nekoliko centimetara iznad koljena.

  • +15
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koliko je vojvotkinja od Sussexa zahtjevna, govori i podatak da najmanje šest ili sedam poruka dnevno s raznoraznim zahtjevima šalje u palaču, a čini se da je to nekim djelatnicima zasmetalo, iako nitko to ne želi javno priznati, no to se da lako zaključiti. Tako je jedna od djelatnica zadužena za komunikaciju s medijima, Katrina McKeever, svoju poziciju napustila u rujnu u najvećoj tišini, dok je još u travnju najavljeno da će Edward Lane Fox, osoba od najvećeg povjerenja koja je uz Harryja provela punih pet godina, također napustiti svoju dužnost.

Sve je kulminiralo i odlaskom dotične Melisse, osobne pomoćnice Meghan Markle, koja je na svojoj poziciji izdržala ni više ni manje nego šest mjeseci. Napeto je, šuška se, i u odnosu Meghan i njezine šogorice Kate Middleton, a zbog svega toga, barem u prvom periodu nakon rođenja prvog djeteta, Harry i Meghan neće živjeti u Apartmanu 1, u kojem je čak 21 soba, a koji se nalazi u Kensingtonskoj palači, odmah vrata do Williama i Kate.