njegova kopija

'Pljunuti' tata: Zgodni glumac koji tumači glavnu ulogu u horor filmu 'Smile 2' sin je slavnog oskarovca

24.10.2024 u 17:50

Bionic
Reading

Ljubitelje horor filmova namamio je na gledanje novog filma izbor glumca čiji je otac poznati oskarovac. Riječ je o 32-godišnjem Rayu Nicholsonu, sinu 87-godišnjeg legendarnog glumca Jacka Nicholsona

O životu sina Jacka Nicholsona se malo zna i on je njegovo najmlađe dijete. Često ih moglo vidjeti zajedno na košarkaškim utakmicama kako bodre Lakerse. Ray Nicholson ednom prilikom je izjavio kako mu godi što igrači (u Los Angelesu imaju status 'polubožanstava'), njegovom ocu u znak pozdrava kimnu glavom.

Ray će teško nadmašiti bogatu karijeru slavnog tate koji je bio 12 puta nominiran za Oscar i osvojio je nagradu tri puta (među ostalim, vlasnik je i sedam Zlatnih globusa). Jack ga je dobio s glumicom Rebeccom Broussard.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Krv nije voda

Mnogi će se sližiti da je Ray isti otac Jack u mlađim danima. I on plovi glumačkim vodama, a prije dvije godine je dobio priliku glumiti uz Diane Kruger u filmu 'Out of the Blue' redatelja Neila LaButea.

I baš kao što je u filmu 'Smile' glumila kći filmske zvijezde Kevina Bacona, njegov nastavak također ima potomka nekoga prilično prepoznatljivog. Ray je prije 'Smilea 2' glumio u indie filmovima od svog debija 2006. godine i filma 'The Benchwarmers'. U 'Smileu 2' Nicholson mlađi tumači ulogu pokojnog dečka glavne junakinje (Naomi Scott).

Na plakatu filma Raya se može vidjeti kako se zlokobno smiješi što je mnoge zbog (nevjerojatno fizičke sličnosti s ocem) podsjetilo na Jackovu ulogu i slavnu scenu iz filma 'Isijavanje', u kojoj njegov lik pokušava ubiti suprugu (Shelley Duvall).

Ray Nicholson Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

'Neću lagati. Vidio sam to i odmah pomislio: 'Taj tip izgleda kao Jack Nicholson.' Sada znam zašto i oduševio sam se', 'Oh, on definitivno izgleda kao njegov tata u 'The Shiningu'. Nevjerojatno', 'Ovdje ne treba DNK test', pišu fanovi na društvenim mrežama.

Izvor: Društvene mreže

Ray je pričao o svom tati na premijeri filma 'Smile 2': 'Vrlo smo različiti ljudi. Rođen sam 1992. a on je rođen 1937. Stvari koje utječu na mene ne moraju nužno utjecati na njega. Volim ga. On je moja inspiracija. Svaki dan sam večerao njim svaku večer, znaš? Proučio sam to. Tako sam naučio kako biti ljudsko biće. Tako da ćemo, naravno, biti nekako slični. Volim ga. On je moj heroj. Ja sam najsretnije dijete na svijetu. To je sve što bih rekao o tome'.

POPUT OCA

Sin legendarnog Jacka Nicholsona i lijepa Portugalka uživali u noćnom izlasku

Pogledaj galeriju