OMILJENI DETEKTIV

Poirot - možete li predvidjeti rješenja ovih najzapetljanijih slučajeva?

07.09.2022 u 11:52

Bionic
Reading

Legendarna britanska kriminalistička serija Poirot nepresušno je vrelo slučajeva koji gledatelju ne daju mira dok ih se ne riješi, a za vas smo odabrali neke od najboljih!

Britanska kriminalistička serija Poirot (Agatha Christie's Poirot) sa simpatičnim Davidom Suchetom u ulozi neponovljivog istoimenog detektiva audiovizualni je evergreen koji u najboljoj maniri žanra obiluje intrigantnim slučajevima - onima koji su u stanju staviti na kušnju čak i najprofinjenije 'male sive ćelije', odnosno slučajevima kao što su....

Smrt na Nilu

Simon i Linnet dobrostojeći su novopečeni bračni par koji se za svoj medeni mjesec odlučio 'počastiti' krstarenjem Nilom, no ugodan provod neprestano im remeti Simonova bivša zaručnica Jacqueline koja se ne može pomiriti s mišlju da joj je njezina nekadašnja najbolja prijateljica Linnet uspjela preoteti ljubav njenoga života.

Želeći stati na kraj Jacquelinim eskapadama Linnet zamoli Poirota za pomoć, a ubrzo nakon toga biva i ubijena nakon čega se Poirotov godišnji odmor pretvara u neočekivani misterij.

Uz emotivno nabijenu priču o ljubavi, izdaji i ubojstvu u prednjem te vizualno zamaman Egipat u stražnjem planu, Smrt na Nilu epizoda je koju itekako vrijedi pogledati!

Ubojstva po abecedi

Po povratku u Britaniju Poirotov vjerni pomoćnik kapetan Hastings slavnog detektiva pronalazi više nego željnog kakvog mentalno stimulativnog novog slučaja. Nažalost (ili nasreću?), Poirot ubrzo prima prvo provokativno pismo misterioznog, ispostavit će se, serijskog ubojice koji se odlučio potpisati s 'ABC', a u kojem piše kako će uskoro doći do ubojstva koje samo on može spriječiti.

Poirot veoma brzo shvaća kako njegov prepredeni protivnik nesretne žrtve lišava života po abecednom redu te odluči dati sve od sebe kako bi ubojici što prije stao na kraj...

Osim što je epizoda sama po sebi izrazito napeta, Ubojstva po abecedi istovremeno predstavljaju i prvi detektivov susret sa serijskim ubojicom, a što je svakako dodatni razlog za pogledati ih!

Ubojstvo u Orient Expressu

Kada sumnjivi američki biznismen bude pronađen izboden u svom kupeu tijekom zastoja nikad prežaljenog vlaka zbog snježne mećave (i to, ni više ni manje, nego u Hrvatskoj!), svi putnici istoga trenutka pretvaraju se u osumnjičene. Svi osim, dakako, Poirota koji je i više nego spreman prihvatiti zadatak pronalaska počinitelja.

U širim crtama vjerno predlošku, ali zapravo autentično svoje, Ubojstvo u Orient Expressu u svojoj osnovici odlično je uprizorenje klasičnog detektivskog romana koje je u stanju parirati čuvenoj Lumetovoj verziji iz 1974. godine.

Ako želite saznati kako će se navedeni (ali i mnogi drugi) slučajevi razriješiti ili, pak, ako samo želite još jednom uživati u svojoj omiljenoj seriji, u tom naumu pomoći će vam kanal Pickbox TV na kojem će se Poirot prikazivati od ponedjeljka do petka u terminu od 20h, a nakon čega svoje večernje gledateljsko iskustvo možete zaokružiti vrhunskim serijama Nashville (Nashville) i Momci s Madisona (Mad Men). Ako ste među onima koji odmah žele pogledati intrigantne epizode, sve ih možete pronaći na streaming servisu Pickbox NOW.