jesu li prekršili pravila?

Pokazali svoju drugu stranu: Nježni poljupci Kate Middleton i princa Williama

10.09.2024 u 10:50

Bionic
Reading

Stručnjaci otkrivaju zašto članovi kraljevske obitelji rijetko razmjenjuju nježnosti u javnosti te jesu li ovim videom Kate i William prekršili pravila

Dobro je poznato da članovi britanske kraljevske obitelji emocije najčešće drže za sebe, a ljubavne geste u javnosti gotovo da su zabranjene. Stoga su scene iz videa Kate Middleton stigle kao pravo osvježenje.

Šetnja prirodom, igra s djecom i romantični trenuci s princem Williamom dali su nam priliku da vidimo svakodnevicu Kate Middleton novim očima. Iako u javnosti najčešće djeluju suzdržano i profesionalno, sada je jasno da se u privatnosti njihova doma odvija sasvim drugačiji odnos, ispunjen nježnostima i ljubavnim gestama.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Poljupci Kate Middleton i princa Williama u javnosti

Zagrljaji, zajednički osmijesi, prisni razgovori i čak dva poljupca princa i princeze od Walesa oduševili su sve koji su pogledali video poruku u kojoj je Kate Middleton ohrabrujuće obznanila da je tretman kemoterapije dovršen.

'Posljednjih devet mjeseci bilo je nevjerojatno teško za nas kao obitelj. Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da prebrodimo oluje', između ostalog je rekla britanska miljenica u videu dugačkom tri minute.

U scenama snimanima u pitoresknom Norfolku vidjeli smo romantične trenutka budućeg kralja i kraljice prvi puta od 2022. godine, kada je William nježno zagrlio i u obraz poljubio Kate nakon utakmice Pola u Eghamu.

Najslavniji poljupci para zbili su se 2011. na ceremoniji vjenčanja, kada su sudbonosno 'da' pred oltarom ovjekovječili tradicionalnom gestom, a ruke nisu skidali jedno s drugog i tijekom cijelog svadbenog dana.

Rijetku razmjenu nježnosti vidjeli smo i davne 2006. godine kada su u mladosti 'ukrali' trenutak za sebe i poljubili se na prinčevoj nogometnoj utakmici, a pet godina kasnije William je ljubio Kate i prilikom osvajanja trofeja na polo natjecanju.

Smiju li se članovi kraljevske obitelji ljubiti u javnosti?

Ekspert za sva zbivanja i pravila u kraljevskoj obitelji, Richard Fitzwilliams, otkrio je za Express kako se nježnosti u javnosti izbjegavaju kako pozornost ne bi bila skrenuti s prigode u kojoj se pojavljuju.

'Vrlo je rijetko da članovi kraljevske obitelji javno pokazuju naklonost tijekom službenih obveza, to ne izgleda prikladno ili profesionalno. Zagrljaj bi značio da njihovo ponašanje postaje priča, umjesto samog događaja.'

Kraljica Elizabeta i princ Philip postavili su standard

Kako su pokojna kraljica Elizabeta i princ Philip rijetko pokazivali prisnost u javnosti, gospodin Fitzwilliams dodao je da je to postavilo presedan za druge članove kraljevske obitelji, uključujući Williama i Kate te Charlesa i Camillu.

  • +2
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Will Warr/Kensington Palace / PA Images / Profimedia

'Međutim, smatra se da se, kada članovi kraljevske obitelji dosegnu višu razinu, od njih očekuje da koriste 'bolju prosudbu' o tome kada je prikladno pokazati naklonost', rekao je kraljevski stručnjaku za bonton Myki Meie, što znači da Kate i William ovime nisu prekršili pravila.

Osnivačica i direktorica Beaumont Etiquette rekla je za PEOPLE i kako je ovo ipak bila drugačija prigoda od javnih pojavljivanja.

'Također je važno napomenuti da, kada prisustvuju službenim događanjima u ime kraljevske obitelji, kraljevski članovi preuzimaju profesionalne uloge, za razliku od vremena koje provode privatno.'