PROTIV FBI-A

Potez koji je sve iznenadio: Nakon dvije godine Angelina Jolie odustala od tužbe

28.09.2024 u 20:43

Bionic
Reading

Čak je dvije godine glumica Angelina Jolie na sudu pokušala istjerati pravdu protiv, ni manje ni više, nego FBI-ja, no sada je od iste odustala. Kako je poznato, Angelina je tužila FBI-a zbog zbog istrage o navodnom incidentu zlostavljanja koji se dogodio između nje i njezinog bivšeg supruga Brada Pitta

Smatrajući da je istraga koju je FBI vodio u slučaju navodnog incidenta zlostavljanja koji se dogodio između glumice i njezinog bivšeg supruga Brada Pitta, Angelina Jolie ih je prije dvije godine odlučila tužiti. No, kako doznaje Page Six, holivudska zvijezda podnijela je 25. rujna zahtjev za odbacivanje slučaja.

Obje strane dogovorile su se kako će platiti svoj dio pravnih troškova, čime će parnica i službeno biti okončana.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Kako je poznato, FBI je pokrenuo istragu o Pittovoj navodno fizičkoj svađi u kojoj je sudjelovala Angelina, ali i njihovo šestero djece u privatnom avionu 2016., nakon anonimnog poziva koji je stigao u sjedište FBI-a.

Zatvorena istraga, pa tužba

  • +7
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Istraga je zatvorena 22. studenog 2016. i nakon nje nikakva optužnica protiv Pitta nije bila podignura. Sama Angelina podnijela je u travnju 2022. tužbu pod pseudonimom te je, pozivajući na Zakon o slobodi informacija, zatražila informacije 'o FBI-evoj istrazi incidenta obiteljskog nasilja koji se dogodio prije nekoliko tjedana, a koji je uključivao tužiteljicu i njezinu malodobnu djecu kao žrtve i svjedoke'.

Tužba je, pričalo se tada, bila strateški potez Angeline kako bi prikupila sve loše informacije koje je FBI prikupio o Pittu, a sve kako bi ih ona mogla upotrijebiti protiv njega u njihovoj borbi za skrbništvo nad njihovo šestero djece.