DUH PROŠLIH RAZDOBLJA

Povijesne serije na koje ćete se brzo 'nakačiti'

31.08.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Pickbox NOW ima pregršt povijesnih serija za svačiji ukus - donosimo vam preporuke koje će zadovoljiti i najizbirljivije!

Povijesne serije su iznimno popularne, i to s pravom! Dašak prošlih razdoblja, raskošna kostimografija, veličanstvena scenografija, talentirane glumačke postave, mogućnost učenja o prošlosti – sve su to privlačni dijelovi povijesnih serija.

Kako bi osjetili duh nekih prošlih razdoblja, za vas pripremili smo popis intrigantnih povijesnih serija koje možete pogledati na Pickbox NOW streaming servisu!

Ljeta u Indiji (Indian Summers)

Serija donosi priču o zadnjem razdoblju Indije kao britanske kolonije – britanska vlast počela je slabiti, a lokalni ljudi žele osnovati nezavisnu i suvremenu Indiju. Godine 1932. u vrijeme ljetnog razdoblja dogodit će se veliki pomak pri ostvarenju samostane Indije. Za vrhunsku zabavu i izvedbu pobrinula se genijalna glumačka postava koju čine Henry Lloyd-Hughes, Jemima West, Julie Walters i dr. Ova je serija kao stvorena za sve ljubitelje povijesnih drama.

Djevojke u ratu (Land Girls)

Mjesto radnje je Engleska, vrijeme radnje je Drugi svjetski rat i većina muškaraca otišla je služiti vojnu obvezu. Ipak, netko se mora brinuti o rodnom kraju. Četiri žene – Annie (Christine Bottomley), Bae (Jo Woodcock), Joyce (Becci Gemmell) i Nancy (Summer Strallen) – odlaze brinut se o poljima kako bi pomogle ratom pohranjenoj domovini. Ovo je potez koji neće promijeniti samo njihovu okolinu, već i njih same. Srcedrapajuća, inspirativna, dramatična, smiješna, tužna – samo su neki od epiteta kojim možemo opisati ovu seriju.

Raj za dame (The Ladies' Paradise)

Ovo je idealni odabir za one koji traže seriju s povećim brojem epizoda, puno zapleta i raspleta te izdašnu dozu drame! Vittorio želi oživiti san svojeg pokojnog prijatelja – namjerava ponovno otvoriti robnu kuću koja je zatvorena od dana atentata. Kako bi ostvario svoj san mora se udružiti s bogatom milanskom obitelji koja ima skrivene motive. U ovoj seriji upoznajte talentirane talijanske glumce poput Alessandra Tersignia, Giusyje Buscemi, Silvije Mazzieri i dr.

Šest sestara (Six Sisters)

Volite glavne ženske likova? Ova ih serija ima šest! Večer je slavlja i nitko ne očekuje strašnu tragediju koja će poljuljati sudbinu cijele obitelji Silva. Šestero sestara mora se suočiti sa smrću vlastita oca i preživjeti u svijetu u kojem žene nemaju prava glasa. To uključuje preuzimanje brojnih tekstilnih tvornica ako ne žele ostati bez statusa i života na visokoj nozi. Uslijedit će brojne obiteljske i društvene igre kako bi sestre Silva preživjele u nemilosrdnom visokom društvu.