Novo u kinima

Priča o simpatičnom, živahnom dječaku Luki stiže u kina

09.05.2018 u 08:19

Bionic
Reading

„Luka i čarobni muzej“ je nova i originalna pustolovina za cijelu obitelj. Gospodin Spejbl brine se za Muzej lutaka koji je u opasnosti od toga da ga se uništi

Desetogodišnji Luka je pametan, ali možda previše živahan dječak koji ima samo jednu ambiciju – savladati nemoguću razinu jedne kompjuterske igrice. Jednom kad uđe u Dvoranu slavnih igrača, njegovi neprijatelji u školi morat će ga poštovati, a čak će se i njegov rastresen otac, gosp. Spejbl, napokon njime ponositi. Ali kad napokon završi tu virtualnu igru započet će prava pustolovina koja će odvesti Luku, njegovog psa Jerryja i prijateljicu iz susjedstva Monicu duboko u zaboravljene prostore starog gradskog muzeja lutaka. Kad Luka slučajno aktivira legendarni magični disk, ne samo da će muzej i sve njegove čudesne lutke oživjeti nego i drevni majstor lutaka!

„Luka i čarobni muzej“ je nova i originalna pustolovina za cijelu obitelj. Gospodin Spejbl brine se za Muzej lutaka koji je u opasnosti od toga da ga se uništi. Luka ponovno ne posluša druge i uspije ući u zatvoreni dio muzeja gdje otkrije svijet skriven od ostalih posjetitelja. U podzemnom prostoru skriva se ne samo zagonetka čarobnog muzeja nego i ključ njegovog spasa. Luku čeka najveća pustolovina njegovog života, tijekom koje će morati pokazati svu svoju lukavost, okretnost, hrabrost i odanost prijateljima kako bi spasio gospodina Spejbla, ali i muzej i cijeli grad od okrutnog Vladara lutaka – Bastora.

Glavni producent i redatelj Martin Kotík i glavni umjetnik Martin Zahradník radili su na filmu dulje od sedam godina, zajedno s timom vrhunskih scenarista, animatora i vfx specijalista iz različitih europskih zemalja. Neki od zanimljivih podataka o ovoj animaciji su jest da je snimanje filma trajalo skoro 9 godina te da je na filmu radilo više od 250 osoba iz 5 zemalja: Češke, Njemačke, Danske, Belgije i Rusije. „Od prvog trenutka kad sam ugledao ideje umjetnika Martina Zahradníka za dizajn filma, oduševile su me i odlučio sam da je ovaj talentirani umjetnik prava osoba za nas,“ rekao je redatelj Kotík.

Film ima više od 1000 trikova u više od 400 kadrova. Najteži lik za animirati bio je jazavac Bastor. Ima 4 ruke, 2 noge i vrlo prepoznatljivu mimiku. A zatim je tu i Zmaj koji ima 4 noge, 2 krila i vrlo dugi rep.

LUKA I ČAROBNI MUZEJ, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte od 10. svibnja.

Pogledaj trailer:

Izvor: Promo fotografije / Autor: Blitz