PRAKTIčNI RAZLOG

Princeza Anne otkrila zašto je zapravo prihvatila posebnu ulogu na bratovoj krunidbi

04.05.2023 u 18:46

Bionic
Reading

Jedina sestra kralja Charlesa III, kojoj je dodijelio ulogu osobe koja uživa najveće kraljevo povjerenje i brine o njegovoj sigurnosti, našalila se kako je istu prihvatila iz praktičnog razloga - kako ne bi morala razmišljati koju će haljinu za ceremoniju odjenuti

72-godišnja kraljevska princeza i jedina sestra kralja Charlesa III ne mora razbijati glavu time što će u subotu odjenuti kako bi se istaknula na bratovoj krunidbi jer će ona, zbog uloge koju joj je on namijenio, uz njega hodati u - uniformi.

O tome se našalila i tijekom jednog od rijetkih televizijskih istupa za CBS News, u kojem je na pitanje što možemo očekivati od krundibe i ima li koji detalj koji može podijeliti s javnosti, princeza Anne je kroz smijeh rekla:

'Nisam postavljala previše pitanja. Moja uloga je pukovnice Blues and Royals u konjičkoj pukovniji britanske vojske, sa Zlatnom palicom u ruci, kao izvorni časnik za blisku zaštitu. To je uloga koju su me pitali želim li je za ovu krunidbu i ja sam rekla da. Ako ništa, barem rješava moj problem s traženjem haljine.'

Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: Julien Warnand

I dok tek trebamo doznati što će ostali članovi kraljevske obitelji odjenuti za kraljevu krunidbu, princeza Anne iz svog će ormara izvaditi svoju uniformu, a na ceremoniji će jahati na konju odmah iza kočije u kojoj će sjediti službeno okrunjeni kralj Charles III i kraljica Camilla.

Ona će povesti 6000 pripadnika oružanih snaga ulicama Londona, a procesija će krenuti prema Buckinghamskoj palači, gdje će odabrani članovi kraljevske obitelji izaći na balkon kako bi pozdravili okupljeno mnoštvo.

  • +4
Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: OLIVIER HOSLET

Inače, uloga princeze Anne danas se koristi samo tijekom ceremonijalnih ili državnih prigoda. Princeza Anne bila je ujedno prva žena koja je ikada imenovana pukovnicom Blues and Royals, odnosno konjičkom pukovnijom britanske vojske, stoga je zapravo i logično da je postala i prva žena sa Zlatnom palicom u ruci.