ima stav

Princeza Anne pokazala što misli o Harryju i Meghan Markle

04.05.2023 u 12:06

Bionic
Reading

Dok se krunidba njezinog najstarijeg brata brzo približava, princeza Anne je u utorak dala intervju za CBC News. Tijekom ovog intervjua odgovorila je na postavljena pitanja obračunavši se s princem Harryjem i Meghan Markle otkrivši svoje stavove

Princeza Anne ne istupa često u javnosti, a njezine komentare vrlo rijetko imamo prilike čuti i pročitati. Ipak, tri dana prije krunidbe svog starijeg brata Charlesa, princeza je odlučila nastupiti u intervjuu na kanalu CBC News i otkriti ponešto o vlastitim stavovima - na temu monarhije i obitelji.

Dok je odgovarala na pitanja o njezinim vizijama za Ujedinjeno Kraljevstvo, s obzirom na Charlesovu želju za stvaranjem suvremenije monarhije, princeza Anne suptilno se dotakla i teme odbjeglih Sussexa. Nije se direktno izjašnjavala o odnosu s nećakom Harryjem i njegovom suprugom Meghan koji su, prema mišljenju mnogih, na više načina izdali cijelu britansku kraljevsku obitelj, no njezin stav jasno se dao iščitati.

'Nekoliko ljudi više' izraz je koji je upotrijebila govoreći da shvaća i podupire potrebu brata Charlesa za smanjenjem monarhije, a stručnjaci tvrde da se to odnosi isključivo na Anneina nećaka. Nakon što su iz obitelji isključeni princ Andrew i Sussexi, broj članova obitelji uistinu je smanjen, a princeza Anne smatra da novi rezovi nisu potrebni.

  • +4
Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: OLIVIER HOSLET

Na pitanje kakav će kralj biti njezin brat, princeza Anne se prilično suhoparno našalila rekavši: 'Već znamo što dobivamo, jer on već vježba i mislim da se neće promijeniti.'

Anne i Charles vrlo su bliski, a to pokazuje i njezina uloga koju će imati već ove subote!

Nakon službenog dijela ceremonije u u Westminsterskoj opatiji, princeza Anne na konjima će pratiti kočiju u kojoj će biti kralj Charles III i kraljica Camilla, a predvodit će i povorku pripadnika oružanih snaga. Bit će nositeljica zlatnog štapa, odnosno imat će vrlo istaknut položaj osobne pratiteljice monarha u čijim je rukama Charlesova osobna sigurnost.

Princeza Anne Izvor: EPA / Autor: Julien Warnand