tužne sudbine

Prokletstvo hit serije 'Beverly Hills': Nisu ih zaobišle teške nesreće, bolesti, ali ni smrt

15.07.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Jučerašnja vijest da je dugogodišnju bitku s karcinomom izgubila glumica Shannen Doherty, ponovno je aktualizirala priču koja već godinama kruži uz hit seriju 'Beverly Hills 90210' koja ju je i proslavila

Glumica Shannen Doherty godinama se borila s rakom dojke, a u subotu 13. srpnja tešku borbu je - izgubila. Vijest o njenoj smrti u 53. godini prenijela je njena publicistkinja.

'Teška srca potvrđujem smrt glumice Shannen Doherty. U subotu, 13. srpnja, izgubila je bitku s rakom nakon mnogo godina borbe s bolešću', rekla je i dodala: 'Odana kći, sestra, teta i prijateljica bila je okružena svojim najmilijima, kao i svojim psom Bowiejem. Obitelj moli za privatnost u ovom trenutku kako bi mogli tugovati u miru.'

Shannen se proslavila 1990. kao Brenda Walsh u jednoj od najpopularnijih serija 90-ih 'Beverly Hills 90210'. Njenog brata blizanca Brandona glumio je Jason Priestly s kojim je ostala bliska do kraja života, kao i s pokojnim Lukeom Perryjem koji je u seriji glumio Dylana.

Uz tinejdžersku seriju 'Beverly Hills 90210' odrastale su generacije diljem svijeta, tinejdžerice su bile podijeljene u timove Dylan i Brandon, ovisno o ukusima, dok se muški obožavatelji nisu mogli odlučiti između Brende i Kelly. Koji god tim bili, znali ste jako dobro cijelu radnju i uvijek se nadali u pozitivan ishod svakog problema.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Druženja u Peach pitu, srednjoškolski problemi, a kasnije i studij, nešto je s čime su se mogli svi poistovjetiti, neovisno u kojem su se dijelu svijeta nalazili, a zaluđenosti nije nedostajalo ni u Hrvatskoj.

Nije se probudio

A iako su postigli neviđen uspjeh i slavu, nakon završetka snimanja nitko od osmero glavnih glumaca nije postigao neki pretjerano velik uspjeh i cijeli ih se život poistovjećuje upravo s ulogama koje su odigrali u mladosti.

Možda najpoznatiji bio je upravo Luke Perry, koji je utjelovio Dylana McKaya te imao brojne televizijske i filmske uloge. Ipak, u privatnom životu nije baš nizao uspjehe. Iza sebe je imao propali brak s Rachel Sharp, s kojom je imao i dvoje djece, da bi mu 2015. godine bio dijagnosticiran rak debelog crijeva.

Baš kada je sve doveo u red - prehranom stavio pod nadzor zdravlje, zaručio se s Wendy Madison Bauer i dobio ulogu u najnovijem filmu Quentina Tarantina, rame uz rame s Leonardom DiCaprijem i Bradom Pittom - Luke Perry doživio je težak moždani udar 2019. godine i više se nije probudio.

  • +2
Shannen Doherty Izvor: Profimedia / Autor: FOX-BROADCASTING CO. - Album / Album / Profimedia

Zločesta djevojka 90-ih

Ništa pretjerano bolje sreće, kada je riječ o zdravlju, nije imala ni njegova 'srednjoškolska ljubav' Brenda Walsh, odnosno Shannen Doherty. Njoj je, negdje u isto vrijeme kada i Lukeu Perryju, dijagnosticiran rak dojke. Svoju bitku s karcinomom dijelila je s obožavateljima putem društvenih mreža.

Osim toga, imala je nadimak 'zločeste djevojke devedesetih', skinula se za Playboy, javno svađala s bivšim zaručnikom Deanom Jayem Factorom, koji ju je čak optužio za fizičke obračune i psihičko maltretiranje, zbog čega je zatražio zabranu prilaska, propala su joj dva braka...

Nakon što je gotovo tri godine bila u remisiji, novi pregledi donijeli su i nova otkrića, a ta je da je njezin rak dostigao četvrti stupanj, što znači da je metastazirao po tijelu, a statistička vjerojatnost da će preživjeti u idućih pet godina iznosi tek 22 posto. I točno je i tako bilo. Četiri godine od novih metastaza, Shannen Doherty je preminula.

Borba za život

Osim Dylana, djevojke su bile zaluđene Brandonom Walshem, kojeg je glumio Jason Priestley. A iako se trudio, nakon 'Beverly Hillsa' njegova je karijera krenula samo nizbrdo. Paralelno s glumačkom karijerom angažirao se u automobilskim utrkama, a 2002. doživio je tešku nesreću zbog koje su mnogi mislili da neće izvući živu glavu.

Naime, pripremajući se za trku u Kentuckyju, Jason Priestley pri velikoj je brzini skrenuo s piste i zabio se u betonski zid. Automobil je bio potpuno uništen, a on teško povrijeđen pa je helikopterom prebačen u bolnicu gdje su se borili za njegov život. Nakon što se probudio iz kome liječnici su bili uvjereni kako će ostatak života provesti u kolicima, no to se, na sreću, nije dogodilo.

OMILJENA TV-SERIJA

Još ih pamtimo: Evo kako izgledaju i što danas rade zvijezde 'Beverly Hillsa'

Pogledaj galeriju

Kelly, Steve, Donna i David

Kelly Taylor glumila je Jennie Garth, no nakon serije niti ona nije postigla neke neviđene uspjehe. Snimila je dosta televizijskih filmova, no s uspjehom 'Beverly Hillsa' ništa se nije moglo mjeriti. Sudjelovala je i u 'Plesu sa zvijezdama', a imala je i reality show 'The Jennie Garth Project', u kojem je renovirala vlastiti dom. Udavala se čak tri puta.

Nakon završetka snimanja serije pao je interes i za Iana Zieringa, koji je glumio Stevea Sandersa. Umjesto vodećih filmskih uloga dobivao je nezapažene angažmane ili je posuđivao glasove.

S druge strane, Brian Augustin Green nakon uloge Davida Silvera imao je zanimljivije angažmane. Glumio je u projektima 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles', 'Freddie', 'Smallville' i 'Kućanice'. Ipak, javnosti je uvijek bio zanimljiviji njegov privatni život osobito zbog braka s atraktivnom Megan Fox, s kojom ima trojicu sinova.

Da su joj slava i bogatstvo, zahvaljujući carstvu oca Aarona Spellinga, producenta i redatelja, autora popularne serije, samo na kraju naštetili, dokazalo se i u slučaju Tori Spelling, koja je u seriji utjelovila Donnu Martin. Nakon što joj je otac umro sve je krenulo nizbrdo.

Prvo joj je on oporučno ostavio tek 800 tisuća dolara, od zarađenih 600 milijuna dolara, a potom su na vidjelo isplivali i osobni problemi. Iz braka s Deanom McDermottom ima petero djece, s kojima je nakon razvoda čak živjela u kamp prikolici. Kroz godine je doživjela i nekoliko psihičkih slomova zbog kojih je redovito završavala u bolnici.