dugo se spremala na smrt

Preminula Shannen Doherty: Brenda iz Beverly Hillsa izgubila bitku s bolesti

14.07.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Sa samo 52 godine slavna glumica izgubila je borbu s rakom koji joj je dijagnosticiran prije čak devet godina

Glumica Shannen Doherty godinama se borila s rakom dojke, a u subotu 13. srpnja tešku borbu je - izgubila. Vijest o njenoj smrti u 53. godini prenijela je njena publicistkinja.

'Teška srca potvrđujem smrt glumice Shannen Doherty. U subotu, 13. srpnja, izgubila je bitku s rakom nakon mnogo godina borbe s bolešću', rekla je i dodala:

'Odana kći, sestra, teta i prijateljica bila je okružena svojim najmilijima, kao i svojim psom Bowiejem. Obitelj moli za privatnost u ovom trenutku kako bi mogli tugovati u miru.'

Shannen se proslavila 1990. kao Brenda Walsh u jednoj od najpopularnijih serija ih 'Beverly Hills'. Njenog brata blizanca Brandona glumio je Jason Priestly s kojim je ostala bliska do kraja života, kao i s pokojnim Lukeom Perryjem koji je u seriji glumio Dylana.

Rak joj je dijagnosticiran 2015. godine

S rakom dojke borila se od dijagnoze 2015. godine te je dvije godine kasnije objavila da je u remisiji. Nažalost, 2018. bolest se proširila na limfne čvorove, a već 2019. rak je bio u četvrtom stadiju.

Usprkos tome, nastavila je s radom, čak i nakon što je u lipnju 2023. saznala da se rak proširio i na mozak te je ponovno podvrgnuta zračenjima. Zbog svega je prije samo tri mjeseca otkrila da je svjesna da joj se bliži kraj te počela pripremati na smrt.

'Moj prioritet u ovom trenutku je moja mama. Znam da će joj biti teško ako umrem prije nje. Budući da će joj biti tako teško, želim joj olakšati neke stvari. Ne želim da nakon toga zatekne hrpu stvari kojima se mora baviti. Ne želim da ima četiri skladišne ​​jedinice pune namještaja', objasnila je u travnju.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević