jači od bolesti

Prvo pojavljivanje Ljubiše Samardžića u javnosti nakon operacije

30.03.2017 u 20:25

Bionic
Reading

Prikazivanjem filma 'Panta rei' otvoren je 64. beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma. Budući da je riječ o filmu legendarnog glumca Ljubiše Samardžića, ovo je bila idealna prilika da se glumac pojavi u javnosti i zaustavi zle jezike o svom zdravstvenom stanju

Posljednjih mjeseci često se pisalo o zdravstvenom stanju legendarnog glumca Ljubiše Samardžića. Nakon teške operacije mozga krajem prošle godine u Beogradu, oporavio se, no onda se situacija ponovno zakomplicirala.

Srpski mediji raspisali su se tada o njegovoj borbi za život, a hrvatski mediji sve su prenosili, no on je sada sve demantirao pojavivši se na otvaranju 64. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, na kojem je prikazan njegov film 'Panta rei'. Riječ je o intimnom svjedočanstvu glumca i redatelja koje daje prikaz njegova skromnog djetinjstva, dolaska u Beograd, studiranja na Akademiji pa sve do velike karijere glumca.

Samardžić je na otvaranje u Dom omladine stigao u pratnji svoje obitelji; s njim je, kao i uvijek, bila supruga Mirjana s kojom je u braku od 1960. godine.

Srpski Kurir donosi i fotografije i njegovu izjavu oko prvog dokumentarnog filma koji je snimio: 'Uvijek sam se trudio da iskreno prenesem svoje utiske iz života na filma. Ovo je sažeti dio moje bogate filmske, ali i životne priče.'