TEŠKE OPTUŽBE

R. Kelly u zatvoru će provesti 30 godina, a predstoji mu još jedno suđenje

29.06.2022 u 22:39

Bionic
Reading

Američka r’n’b zvijezda osuđena je na 30 godina zatvora zbog optužbi za seksualno zlostavljanje žena i djece. Sutkinja Ann M. Donnelly izrekla je Kellyjevu kaznu u srijedu, usprkos zahtjevu njegovih branitelja da ga se osudi na samo 10 godina zatvora

Presuda za Kellyja prethodila je svjedočanstvima njegovih brojnih žrtava koje su na sudu kroz suze opisale svoje iskustvo. Devet žena i dva muškarca detaljno su opisali kakav pakao su prolazili i kako ih je pjevač seksualno zlostavljao i ponižavao.

  • +3
R. Kelly Izvor: Profimedia / Autor: "US-NEWS-RKELLY-1ST-LEDE-1-TB " / Newscom / Profimedia

Tijekom suđenja žrtve i drugi svjedoci Kellyjevih zločina svjedočili su kako je pjevač trgovao ženama među američkim državama, a u tome je imao i pomoć od svojih brojnih suradnika. Neke od žrtvi navele su kako su neke od njih bile maloljetne kada ih je Kelly zatočio s ciljem udovoljavanja njegovih perverznih želja.

Pjevačevi odvjetnici u sudskim dokumentima naveli su kako zahtijevaju blažu kaznu jer je pjevač imao traumatično djetinjstvo koje je uključivalo teško, dugotrajno seksualno zlostavljanje, siromaštvo i nasilje. Ovo, međutim, nije kraj sudskim procesima koji se vode protiv nekada popularnog glazbenika. Još uvijek mu predstoji suđenje u Chicagu zbog optužbi za dječju pornografiju i ometanje pravde.