što se to događa?

Skandali se nižu: Finska voditeljica odbila reći tko je dobio 12 bodova, EBU poništio bodove

11.05.2024 u 18:27

Bionic
Reading

Ovogodišnje izdanje Eurosonga obiluje senzacijalno lošim događajima koji su obilježili to prestižno natjecanje. Tako se u petak navečer, na generalnoj probi finala dogodilo nešto što se munjevitom brzinom proširilo internetom

Tijekom simulacije glasanja uključila se, između ostalih, voditeljica Finske koja je trebala reći kojoj zemlji će dodijeliti 12 bodova.

Po pravilu je, trebala pročitati dvanaest poena i dodijeliti ih, kako je rečeno, Izraelu, no došlo je do promjene i isključenja iz programa. Finska voditeljica je odbila izgovoriti 'Izrael', te je umjesto dogovorenog plana rekla: '12 bodova dajemo Irskoj'.

'Ne čujemo vas dobro, možete li ponovo?', zamolila je voditeljica iz Švedske. Voditeljica iz Finske je ponovo rekla: 'Irska'.

Nakon toga je došlo do isključenja programa, a onda se obratio direktor EBU. 'Dobro je da imamo ove probe. Prema današnjoj simulaciji, 12 bodova trebaju ići Izraelu', rekao je on. Video je zabilježen i širi se društvenim mrežama.

Predstavnica Irske nije bila na dvije probe, od kojih je jedna uključivala zastave zemalja sudionica. Na Instagramu se oglasila te poručila kako je 'došlo do situacije za koju je zaključila da zahtijeva hitnu pozornost organizatora'.

Spektakl: Baby Lasagna na koncertu uoči finala Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic Pixsell

'EBU je ozbiljno shvatio tu situaciju i raspravljamo o tome što učiniti. To znači da sam propustila kostimografsku probu. Žao mi je zbog fanova koji su me došli vidjeti. Nadam se da se vidimo večeras na pozornici', napisala je Bambie Thug.

  • +114
Proba natjecatelja uoči finalne večeri Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podsjetimo, danas je odlučeno da Nizozemska bude izbačena iz natjecanja nakon 'incidenta' koji je napravio njihov predstavnik Joost Klein.

Rim Tim Tagi Dim

Baby Lasagna odradio je generalnu probu; pogledajte fotografije!

Pogledaj galeriju