NAOMI WATTS

Slavna glumica napisala knjigu o menopauzi: 'Predugo smo patile u tišini'

20.08.2024 u 19:14

Bionic
Reading

Glumica Naomi Watts izdat će svoju prvu knjigu koja je temom daleko od tipičnih memoara slavnih

Na početku nove kalendarske godine, zvijezda Lynchovog filma 'Mulholland Drive' bit će posvuda na policama knjižara. 'Dare I Say It: Everything I Wish I'd Know about Menopause' njezin je prvi književni naslov a, kako sam sugerira, riječ je o glumičinom vodiču kroz menopauzu — i druge aspekte starenja.

Knjiga će sadržavati njezine osobne priče, uključujući one o vlastitom iskustvu s menopauzom - kao i razgovore s prijateljima i stručnjacima, te predgovor koji potpisuje dr. Mary Claire Haver - u nastojanju da sruši tabu koji okružuje ovu životnu fazu žene.

'Žene su predugo morale trpjeti u tišini i sramu zbog promjena kroz koje prolaze tijekom menopauze, s malo pristupa informacijama, podršci ili čak puno otvorenog razgovora', kazala je Watts u ekskluzivnom razgovoru za američki People.

Naomi Watts, danas vodeći slavni glas u podizanju svijesti o menopauzi, žudjela je za ovakvim štivom kada se u dobi od 36 godina našla potpuno nespremna u borbi sa simptomima menopauze, koji obično počinju između 45. i 55. godine.

  • +2
Naomi Watts i Kai Schreiber Izvor: Profimedia / Autor: THEIMAGEDIRECT.COM / THE IMAGE DIRECT / PROFIMEDIA

'Nadam se da će biti od pomoći svima'

'Osjećajući se zbunjeno, usamljeno i bez podrške u ovoj fazi svog života, Watts je odlučila učiniti bolje za sebe i za druge žene i počela je hrabro koristiti svoju platformu za normalizaciju razgovora o ovom prirodnom procesu', stoji u priopćenju za javnost o njezinoj nadolazećoj knjizi koja će u prodaji biti dostupna od 21. siječnja iduće godine.

'Želim da ovu knjigu čitate kao da sjedite na kavi i intimno razgovarate sa svojom djevojkom. Nadam se da će biti od pomoći svima koji pokušavaju zadržati ovu fazu života i učiniti je vremenom oslobođenja, a ne samo kušnjom', istaknula je.

Osim u nadolazećom vodiču, s pitanjem menopauze Watts se više pozabavila 2022. godine kada je osnovala svoj wellness brend za menopauzu, Stripes Beauty.