'twisters'

Steven Spielberg 'okrivljen' za čudan kraj hit filma: 'Bio sam uvrijeđen'

23.07.2024 u 16:56

Bionic
Reading

Glavne zvijezde filma 'Twisters' otkrile su tko je zaslužan za pomalo neočekivani kraj velikog ljetnog kino hita

Film 'Twisters' slovi za jedan od najvećih ljetnih kino hitova diljem svijeta, a ponajveću pozornost privlači činjenicom da ga je stvorio slavni Steven Spielberg. No, nisu svi zadovoljni njegovim završetkom.

Prije nego što vam otkrijemo nešto više o tome, vrijedi napomenuti kako se u nastavku teksta nalaze brojni spoileri koji odaju puno važnih detalja o filmu te bi potencijalno mogli uništiti napetost svima koji ga još nisu gledali.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

A ako ste među onim koji su vruće ljetne dane odlučili rashladiti odlaskom u kinu i pogledati impresivan 'Twisters', vjerojatno i sami imate snažan stav spram trenutno vrućeg pitanja - jesu li se glavne zvijezde trebale poljubiti na kraju ili ne.

Što se dogodi na kraju filma 'Twisters'?

Sve je naslućivalo kako je u pozadini uzbudljive radnje završnica obilježena romantičnim scenama, međutim poljubac Tylera Owensa (Glen Powell) i Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones) na kraju je - izostao.

Ispostavilo se kako je upravo Spielberg glavni 'krivac' za kraj koji je jednima bio razočaravajuć, a drugim olakšavajuće lišen sladunjavosti.

'Mislim da je to bila Spielbergova napomena, zar ne? Čini mi se da je želio osloboditi film klišeja', rekla je Edgar-Jones u intervjuu za Collider.

'Ima nešto posebno lijepo u tom završetku jer nam ostavlja osjećaj nastavka priče i odnosa likova koje ujedinjuje ista strast. Na kraju krajeva, u filmu se ne radi o njihovom pronalasku ljubavi, već o tome da se Kate vrati onome što najviše voli - lovljenju oluja', rekla je glumica i zaključila:

'Oni dijele tu ljubav i njena strast je osnažena, baš kao što je osnažen i njen osjećaj pripadanja. Mislim da bi poljubac umanjio ovu poantu i da je Spielberg dao dobru napomenu. Fantastično je.'

Sporan kraj pojasnio je i redatelj Lee Isaac Chung koji je istaknuo da je snimio oba kraja i da mu se ovaj više svidio, a Glen Powell je dodao u šali:

'Osjetio sam se malo uvrijeđeno jer su odbacili snimku poljupca! No, tako bi ispalo da je glavni smisao bila Kateina potraga za ljubavi, a ne njen povratak onome što je oduvijek voljela.'