HOĆE LI MIJENJATI?

Velika vizija princa Williama o budućnosti monarhije već se pokazala lošom

03.07.2024 u 10:45

Bionic
Reading

Nakon što je i princeza Anne iznenada hitno hospitalizirana, zbog čega je morala otkazati sva svoja unaprijed zakazana pojavljivanja, pokazalo se kako vizija princa Williama, o smanjivanju monarhije i njezinih radnih članova, baš i ne funkcionira, jer u slučaju bolesti ili smrti, teško je napraviti rošade

Budućnost monarhije uvelike ovisi o tome kako će ona izgledati, stoga ne treba čuditi da princ William, kao budući britanski vladar, radi planove kako bi, kada dođe vrijeme, bio u potpunosti spreman.

Njegova vizija da se smanji broj radnih članova kraljevske obitelji i suzi monarhija, što je započeo i njegov otac, kralj Charles III, pokazala se u konačnici lošom, osobito nakon što je kralju dijagnosticiran karcinom, baš kao i Williamovoj supruzi Kate Middleton, a onda je u bolnici završila i princeza Anne.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Iako kraljevski biograf Christopher Andersen smatra kako su Kate i William zapravo postali stupovi na kojima počiva budućnost monarhije, izvanredne situacije narušile su cijelu statiku.

Odavno je poznato da sam princ William ima vlastitu viziju o smanjenoj monarhiji, no sada se pokazalo kako takva vizija ima veliki pritisak na njega i njegovu obitelj.

'Ako se bilo tko od njih počne nećkati, cijela se stvar može srušiti. U ovom je trenutku Kate najranjivija i tlo ispod nje je itekako nemirno. Samo vrijeme može pokazati može li ona i izdržati sve', objasnio je Andersen.

na tribinama

Sad je jasno na koga je nestašni princ Louis: I princa Williama ponijelo je nogometno ludilo

Pogledaj galeriju

'Jednostavna je istina da se kraljevska obitelj više ne može svesti tek na nekolicinu najdražih, bez rizika da se u potpunosti zaustavi. Više od 70 godina Windsori su imali dugovječnost na svojoj strani, gotovo u smiješnoj mjeri. Kraljica Elizabeta doživjela je 96 godina, a njezin suprug, princ Philip, imao je 99 godina, čime je postao najdugovječniji muškarac u povijesti kraljevske obitelji.

Imamo tu i Kraljicu majku koja je pila svoj omiljeni gin sve do samog kraja, doživjevši gotovo nevjerojatnih 101 godina. Činilo se da nema potrebe za redundantnošću, sa starijim članovima kraljevske obitelji koji su se činili gotovo besmrtnima dok su tri generacije budućih monarha čekale njihov kraj.'

Nedavni događaji pokazali su kako obitelj i nije tako nedodirljiva i besmrtna, kako se možda činilo. 'Teško je kriviti djelatnike palače što nisu imali plan za suočavanje s istodobnim dijagnozama karcinoma kod kralja Charlesa i princeze Kate, a još manje zbog zanemarivanja tako vrijedne sporedne igračice kao što je kraljevska princeza. Čini se da domaćoj momčadi ponestaje opcija', jasan je Andersen.